Στυλιανίδης: Εξαιρετικός ο συντονισμός – Η κλιματική αλλαγή απαιτεί πρόληψη για τις φωτιές

Στυλιανίδης: Εξαιρετικός ο συντονισμός – Η κλιματική αλλαγή απαιτεί πρόληψη για τις φωτιές
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάνουν δηλώσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας κατά την επίσκεψη του πρώτου την τετάρτη 14 Αυγούστου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Τα τρία σημαντικά στοιχεία που κατέγραψε μετά την ενημέρωση Χρυσοχοΐδη και οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Στην Ελλάδα βρίσκεται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Εύβοια.

Ο επίτροπος επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια.

Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για έναν «σπάνιο συντονισμό» στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας, ο οποίος του έκανε εντύπωση. Ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για την ενημέρωση και τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή ήταν και παραμένει δύσκολη.

Ο ίδιος στάθηκε μάλιστα και σε τρία σημαντικά στοιχεία που θέλησε να καταγράψει. Όπως είπε, είναι σημαντικό το ότι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Δεύτερον, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη αποδείχθηκε ότι είναι κάτι χειροπιαστό, κάνοντας αναφορά στην ενεργοποίηση του μηχανισμού «rescEU». Ευχαρίστησε μάλιστα την ιταλική, την ισπανική και την κροατική κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια.

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος στάθηκε στην ανάγκη για πρόληψη και προετοιμασία σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις λόγω της κλιματική αλλαγής.

Από πλευράς του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε την αξία της αλληλεγγύης και συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών, η οποία, όπως είπε, αναδείχθηκε έμπρακτα με την εφαρμογή και υλοποίηση του «rescEU».

“Χθες καταφέραμε τα βασικά, να προστατεύσουμε τις ζωές και να σώσουμε τις περιουσίες. Η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε με τις προσπάθειες που έγιναν από όλους. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί εκεί αποδεικνύεται η αλληλεγγύη και η συνεργασία. Αυτές τις αξίες εκφράζει η επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη εδώ στο συντονιστικό” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα