Σβίγκου για γυναικοκτονίες: Η νομική κατοχύρωση του όρου έπρεπε να έχει γίνει χθες

Σβίγκου για γυναικοκτονίες: Η νομική κατοχύρωση του όρου έπρεπε να έχει γίνει χθες
Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανακαταθέσει την τροπολογία για τη νομική κατοχύρωση του όρου "γυναικοκτονία" γνωστοποιεί η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου."Χρειάζεται ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα" τονίζει.

“Η 3η γυναικοκτονία σε 48 ώρες δεν αφήνει περιθώρια ολιγωρίας. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Η νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία έπρεπε να έχει γίνει χθες” αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Προσθέτει οτι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία, την οποία δυστυχώς έχει απορρίψει ήδη δύο φορές η κυβέρνηση της ΝΔ τον τελευταίο χρόνο”.

Τονίζει ωστόσο οτι “η νομική κατοχύρωση δεν αρκεί. Χρειάζεται ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Δεν γίνεται μία γυναίκα που καταγγέλλει κακοποιητικές συμπεριφορές στις Αρχές, να πρέπει μετά να επιστρέψει στον κακοποιητή της. Χρειάζονται δομές, ξενώνες, νομική αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη”.

“Και πάνω από όλα, χρειάζεται ως Πολιτεία και ως κοινωνία να κάνουμε τα θύματα να νιώσουν ασφάλεια για να σπάσουν τη σιωπή, πριν είναι αργά.Καμία μόνη, καμία λιγότερη” καταλήγει στην ανάρτησή της η κα Σβίγκου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα