Σβίγκου κατά Πιτσιόρλα για ιδιωτικοποιήσεις

Σβίγκου κατά Πιτσιόρλα για ιδιωτικοποιήσεις
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου Eurokinissi

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη ονομαστικά το Φιλη για τη στάση του στα θρησκευτικά, ενώ φωτογράφισε το Χρυσόγονο κάνοντας λόγο για προσωπικές στρατηγικές και ζήτησε να μη γίνονται διαρροές

Βολές κατά όσων κάνουν διαρροές εις βάρος υπουργών “που δίνουν μάχες για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων” εξαπέλυσε μιλώντας στο 2ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος η εκπρόσωπος τύπου της Κουμουνδούρου Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη καθώς στον Στέργιο Πιτσιόρλα του ΤΑΙΠΕΔ.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη ονομαστικά τον υπουργό Παιδείας, λέγοντας “Ο Νίκος Φίλης με τη στάση που κράτησε στο θέμα των Θρησκευτικών μας κατέστησε περήφανους”.

Επίσης “φωτογράφισε” τον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο, τονίζοντας ότι πρέπει η παρουσία των στελεχών στα εχθρικά ΜΜΕ να γίνεται με βάση τις συλλογικές αποφάσεις και όχι “προσωπικές στρατηγικές”.

Η κ.Σβίγκου ανέφερε ειδικότερα τέσσερα σημεία για την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ:

“Σημείο Πρώτο

Μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση: Η επικοινωνία σχεδιάζεται πάνω στην πολιτική. Δεν σχεδιάζεται η πολιτική πάνω στην επικοινωνία.

Πρωταρχικό καθήκον μας, είναι η παραγωγή πολιτικής, υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας, με ταξική μονομέρεια. Αυτήν την πολιτική και πρέπει να προβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ετεροπροσδιοριζόμαστε, δεν θα πρέπει να ακολουθούμε την ατζέντα του αντίπαλου, ούτε να παρασυρόμαστε στο παιχνίδι που αυτός παίζει. Δεν κόβουμε κορδέλες όπως οι προηγούμενοι για να φωνάξουμε τις κάμερες, αλλά υλοποιούμε πολιτικές για την κοινωνία, και δεν φοβομαστε να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις μας.

Πρέπει να συγχαρούμε τον Νίκο Φίλη για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα των θρησκευτικών, την ίδια στιγμή που όλο το μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο μας πολεμά.

Σημείο Δεύτερο

Παρουσία των στελεχών μας στα ΜΜΕ:.

Ενιαία φωνή, σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις, τέλος στις προσωπικές στρατηγικές.

Η συγκεκριμένη κομματική δουλειά, όπως και όλες οι άλλες, δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο κάποιων, ούτε να μην αναγνωρίζει το αρνητικό πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνεται και να χρησιμοποιείται με όρους δημοσίων σχέσεων.

Οι χαριεντισμοί με τους τηλεκριτές του στυλ «πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο κ.Πολάκης, να σκέπτεται καλύτερα ο Ν. Φίλης πριν μιλήσει» ή ακόμα είναι «αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά» και να σου μετά το σποτ από τον Σκαι να σε παίζει νυχθημερόν, αποδομούν συνολικά το Κόμμα και δεν διασώζουν κανέναν.

Οφείλουμε όλοι κι όλες, να δρούμε ως μέσα για τον ευρύτερο, υψηλό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την όσο το δυνατόν καλύτερη συλλογική εικόνα, που θα έχει όμως προέλθει και από έναν συλλογικό σχεδιασμό. Στον τομέα  της επικοινωνίας και εδώ απέχουμε πολύ.

Πολλαπλά επικοινωνιακά κέντρα, ασθενές κεντρικό στίγμα, μας καταπίνει ο αντίπαλος.

Σημείο Τρίτο

Τα δικά μας Μέσα.  Χρειαζόμαστε ένα ενιαίο κέντρο, χωρίς αυθεντίες και αυτοσχεδιασμούς.

Έχουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, έχουμε το left.gr, έχουμε την Αυγή και την Εποχή. Δεν μπορούν να έχουν παράλληλες διαδρομές, και πολλές φορές αποκλίνουσες. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού πώς θα ισχυροποιήσουμε τα μέσα μας, πως θα γίνουν πιο ελκυστικά, πως θα βελτιώσουμε την ακροαματικότητα και την  αναγνωσιμότητά τους, ώστε το μήνυμα να φτάνει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες. Όχι με όρους κομματικής ή κυβερνητικής ντουντούκας, αλλά ως αριστερά μέσα ενημέρωσης και παρέμβασης.

Θέλουμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση; Εάν ναι, μιλούμε και εδώ για ένα ενιαίο κέντρο και όχι για ξεχωριστούς σχεδιασμούς και αυθεντίες της όποιας διεύθυνσης στο κάθε Μέσο. Και υλοποιούμε τον αρχικό σχεδιασμό για τη συγκρότηση ενός ενιαίου ομίλου που θα στεγάζει όλα τα ΜΜΕ που έχουν σύνδεση με το Κόμμα.

Σημείο Τέταρτο και τελευταίο

Δεν σχετίζεται άμεσα με τα ΜΜΕ, αλλά αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τα προηγούμενα. Πρόκειται για την ενημέρωση, τη διαβούλευση και την συναπόφαση. Υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει τί ακριβώς έχουμε κάνει σε επιμέρους ζητήματα, και σε αυτό δεν φταίνε μόνο τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Για πολλά θέματα ενημερωνόμαστε από τα ΜΜΕ και ερχόμαστε κατόπιν να τα περισώσουμε επικοινωνιακά, ενώ θα έπρεπε πολιτικά να μην έχουν συμβεί. Χωρίς γνώση, χωρίς διαφάνεια, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε καθημερινά.

Και σίγουρα δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, όταν προέρχονται από ξεχωριστά κέντρα που λειτουργούν υπονομευτικά απέναντι στην κυβέρνηση παρόλο που τυπικά βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι διαρροές εις βάρος υπουργών που δίνουν μάχες για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα