Συγχαρητήρια επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ

Συγχαρητήρια επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ
eurokinissi

Παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρές αλλαγές στην Ευρώπη εκτιμά την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική νίκη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ο πρόεδρος της ΝΔ

Συγχαρητήρια επιστολή στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγχαίροντας την κα. Μέρκελ για την τέταρτη συνεχόμενη εκλογική της νίκη. Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει επίσης, ότι πλέον δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρές αλλαγές στην Ευρώπη, κάνοντας λόγο για αλλαγές που θα αφορούν τη ζωή και την ασφάλεια των πολλών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολίτες που μένουν στο περιθώριο.

Από εκεί και πέρα στη ΝΔ αποφεύγουν επισήμως να προβούν σε περαιτέρω σχόλια για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία και τις ανακατατάξεις που φέρνει σε ότι αφορά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Βερολίνο με μόνο ορατό σενάριο αυτή τη στιγμή μια συνεργασία χριστιανοδημοκρατών, πρασίνων και των σκληρών έναντι της Ελλάδας Ελεύθερων Δημοκρατών, ύστερα από την απόφαση των σοσιαλδημοκρατών να μείνουν αξιωματική αντιπολίτευση μετά την ήττα τους και την ανάδειξη σε τρίτη δύναμη με ισχυρά ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες στελέχη της ΝΔ αυτό που αρκούνται να επισημάνουν για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία είναι  πως η ΝΔ αυτό που περιμένει από την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας είναι να πειστεί ότι δεν είναι βιώσιμα τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πως στην Ελλάδα χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική και αξιόπιστη κυβέρνηση φιλική, προς τις επενδύσεις προκειμένου να αναταχθεί η ελληνική οικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα