Σύγκλιση και συναντίληψη ΥΠΕΣ με περιφερειάρχες

Σύγκλιση και συναντίληψη ΥΠΕΣ με περιφερειάρχες
Συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019. Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η τρίωρη συνάντηση που είχε ο Τάκης Θεοδωρικάκος με τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες. Στην τρίωρη συνάντηση τέθηκαν επι τάπητος όλα τα θέματα και αυτό της απλής αναλογικής.

Σε κλίμα συναντίληψης και σύγκλισης ως προς τον ρόλο και την απρόσκοπτη λειτουργία των Περιφερειών, διεξήχθη η 3ωρη συνάντηση εργασίας του υπουργού Εσωτερικών Τάκη θεοδωρικάκου με τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ενώ οι περιφερειάρχες κατέθεσαν τις απόψεις τους για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη πλειοψηφία τους στα περιφερειακά συμβούλια. Στο σύνολο τους, οι απόψεις συνέκλιναν ως προς την ενίσχυση της δυνατότητας να αποκτήσουν πλειοψηφία στις κρίσιμες επιτροπές. Mε την ευκαιρία θίχτηκαν και άλλα ζητήματα δυσλειτουργίας όπως οι πολυεπίπεδες καλύψεις αρμοδιοτήτων και άλλα ζητήματα οικονομικού και θεσμικού χαρακτήρα. Κατά τη συνάντηση έγινε σαφές ότι προέχει η νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας η οποία θα είναι ετοιμη τις αμέσως προσεχείς ημέρες ώστε να κατατεθεί ως κατεπείγουσα στο πρώτο Νόμο για την συγκρότηση του κράτους, πιθανόν στις 23 Ιουλίου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών περιφερειάρχης Θασσαλίας Κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το ζήτημα της κυβερνησιμότητας είναι κρίσιμο και αφορά τις «καλές και γρήγορες υπηρεσίες, την Πολιτική Προστασία, την Ανάπτυξη. Θέματα που αποτελούν και βασικό μέλημα του υπουργού και επιλύονται π.χ. με πόρους και αλλαγές πάγιων στρεβλώσεων που εμπλέκουν τις αρμοδιότητες. Για αυτό η κυβερνησιμότητα βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς αποτελεί εθνικό συμφέρον και εθνική κατεύθυνση προς όφελος των πολιτών και του τόπου».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Φ. Σπανός χαρακτήρισε αναγκαία τη «θέσπιση πλαισίου για την άμβλυνση των συνεπειών του Ν. Κλεισθένη και της απλής αναλογικής που περιλαμβάνει στη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών φορέων». Επισήμανε δε ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν στο ίδιο πνεύμα και μάλιστα ταυτίζονταν με του υπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version