Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών πριν τη Σύνοδο ζητά και ο Μητσοτάκης

Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή 22 Ιανουα΄ριου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή 22 Ιανουα΄ριου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία χθες έθεσε το ίδιο αίτημα στον Τσίπρα, που ενδεχομένως να προβεί σε ανακοινώσεις σήμερα στη Βουλή

Τη διεξαγωγή Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό πριν τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στις 6 Μαρτίου ζητά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά που είχε θέσει το ίδιο αίτημα χθες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται όντως στη σύγκληση του Συμβουλίου πριν τη Σύνοδο και ενδεχομένως να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις απόψε στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση.

Ο κ.Μητσοτάκης που σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιλέξει να μη μιλήσει απόψε στη Βουλή με δήλωση του σημειώνει:

“Η κατάσταση στην πατρίδα μας, κάθε μέρα γίνεται πιο κρίσιμη. Η Ελλάδα δέχεται, πέρα από τις δυνάμεις της, αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η συνοχή της Ευρώπης δέχεται ισχυρά πλήγματα.Ένα μεγάλο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και τελικά εθνικής κυριαρχίας για την Ελλάδα.

Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, με εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει. Συζήτησα το θέμα σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι απολύτως αναγκαίο να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών πριν και ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης - Τουρκίας, για να έχει η χώρα ενιαία εθνική στρατηγική και σχέδιο δράσης πριν τις 6 Μαρτίου. Το ίδιο επανέλαβα σε τηλεφωνική επικοινωνία στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Συναντήθηκα σήμερα με τον πρέσβη της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οφείλει να αντιληφθεί ότι η ανεμπόδιστη συνεργασία Ε.Ε. - Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών είναι προς αμοιβαίο όφελος. Δεν χωρούν ούτε υπαναχωρήσεις από τα αρχικώς συμφωνηθέντα στο ΝΑΤΟ, ούτε κωλυσιεργίες. Το έγκλημα της παράνομης διακίνησης απελπισμένων ανθρώπων πρέπει να σταματήσει τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, καθήκον της ελληνικής Κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει επειγόντως ένα εθνικό σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης.

Να σταματήσει την ασύδοτη μετακίνηση των μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια.

Να δημιουργηθούν, όχι μόνον ανοιχτοί φυλασσόμενοι χώροι, αλλά και κλειστού τύπου χώροι προσωρινής διαμονής για τους πρόσφυγες και τους παράτυπους μετανάστες, αντίστοιχα.

Να ενισχυθεί με όλους τους τρόπους η δράση του Λιμενικού Σώματος.

Να αναληφθούν δράσεις ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, ώστε να “αναδειχθεί” η σημερινή πραγματικότητα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν αντέχει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η συγκινητική στάση αλληλεγγύης του ελληνικού λαού δεν αρκεί από μόνη της. Οι παράνομες ροές πρέπει με κάθε μέσο να σταματήσουν τώρα.Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Η Κυβέρνηση έχει ευθύνη να διαφυλάξει την έννομη τάξη, την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερότητα της χώρας”.

Ειδική ομάδα από τη ΝΔ για το προσφυγικό

Νωρίτερα ανακοινώθηκε και η σύνθεση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ για το προσφυγικό, του συντονιστικού δηλαδή οργάνου η δημουργία του οποίου αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη στη Συγγρού υπό τον κ.Μητσοτάκη.

Στην Ομάδα αυτή μετέχουν:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας

Η Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Βουλευτής Α’ Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη

Ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Α’ Αθηνών Βασίλης Κικίλιας

Ο Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης

Ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης

Ο Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, Βουλευτής Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου, Βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας γκρινιάζει στη Μέρκελ και καλεί τους αρχηγούς για το προσφυγικό

Μύλος η Ευρώπη με αντικρουόμενες απόψεις για το προσφυγικό

SHARE:

24Media Network