Συναγερμός στα Ίμια: Εμπλοκή της κανονιοφόρου Νικηφόρος και τουρκικού σκάφους

Συναγερμός στα Ίμια: Εμπλοκή της κανονιοφόρου Νικηφόρος και τουρκικού σκάφους

Σε απόσταση αναπνοής έφτασαν τα δύο σκάφη όταν η ελληνική κανονιοφόρος κάλεσε το τουρκικό να απομακρυνθεί από την περιοχή των Ιμίων

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα εκεί βρισκόταν η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ για περιπολία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ζήτησε από το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί, το τουρκικό σκάφος έκανε ελιγμούς και αποχώρησε χωρίς να υπάρξει σύγκρουση των δύο πλοίων.

ADVERTISING

Επισημαίνεται ότι το ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ δεν υπέστη ζημιές, ενώ το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή και επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Από την πρώτη στιγμή για το συμβάν ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων για τον απαραίτητο συντονισμό βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

ΝΔ: Καταδικάζουμε τη νέα επικίνδυνη τουρκική πρόκληση

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας το σοβαρό περιστατικό με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε τη σημερινή, σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων. Η συνεχιζόμενη παραβίαση των ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων από τουρκικής πλευράς υπογραμμίζει το επικίνδυνο αναθεωρητικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ηγεσία της γειτονικής χώρας. Η συμπεριφορά αυτή βλάπτει τα συμφέροντα και των δύο λαών και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.

Το ίδιο το επεισόδιο, όμως, ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων, στις παράτυπες και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών από πλευράς Τουρκίας για τη διεξαγωγή ασκήσεων, καθώς και σε σειρά απαράδεκτων αναθεωρητικών δηλώσεων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατά το διάστημα που ακολούθησε την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

Η εξαιρετικά δυσάρεστη και ανησυχητική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει δυστυχώς την εκτίμησή ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, τελικά δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταρρίπτει δε, τις αθεμελίωτα αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις για την επίσκεψη αυτή.

Συμπέρασμα: Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ορθή εκτίμηση των γεγονότων προκειμένου να διαμορφώσει μια αποτελεσματική πολιτική απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ίμια
SHARE:

24Media Network