Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Μακρόν για διαπραγμάτευση - χρέος

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Στη Σόφια ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί ακόμα με τον Μ. Ραχόι, με τον Ιταλό Πρόεδρο, αλλά και με άλλους σημαντικούς παράγοντες της ΕΕ που έχουν ρόλο για την έξοδο της χώρας μας από το Μνημόνιο

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει ο έλληνας πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια της Βουλγαρίας, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει το news24/7, θα έχει τετ α τετ με την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ. Ραχόι, αλλά και τον Ιταλό Πρόεδρο –ο οποίος μάλλον θα εκπροσωπήσει τη χώρα του, καθώς στη Ρώμη υπάρχει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης- αλλά και άλλους σημαντικούς ευρωπαίους παράγοντες, που μπορεί να επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη μείωση του χρέους.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας αποδέχθηκε πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι για επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο, πρόταση ππου μετέφερε στην Αθήνα ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Η επίσκεψη στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου και τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς βασικό μέρος των συναντήσεων θα αφορά στις επενδύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Χρέος
SHARE:

24Media Network