Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στη Λευκωσία

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στη Λευκωσία
Κ.Μητσοτάκης και Ν. Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία, παραχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του πρώτου στην Κύπρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η κατάθεση στεφάνου.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, “με ιδιαίτερη χαρά”, όπως ο ίδιος υπογράμμισε.

Και, όπως ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη οι κοινού δηλώσεις των δύο ηγετών.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα