Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν είναι πια ευπρόσδεκτος στην Ευρώπη

Μητσοτάκης και Γιούνκερ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα τον Απρίλιο 2018
Μητσοτάκης και Γιούνκερ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα τον Απρίλιο 2018 EUROKINISSI

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γιούνκερ στο περιθώριο του Συνεδρίου του ΕΛΚ. Για "εύκολη νίκη" του Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε λόγο μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοράει διαφορετικά “καπέλα” στην Ευρώπη, είτε με την ευρω-Αριστερά, στην οποία ανήκει, είτε με τους Ευρω-σοσιαλιστές, όπου πηγαίνει καλεσμένος συχνά. "Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη λογική", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Εμείς φοράμε ενιαίο καπέλο στην Ευρώπη", τόνισε και συμπλήρωσε ότι "λόγω της κυνικής μεταμόρφωσής του, ο Αλέξης Τσίπρας είναι μη ευπρόσδεκτος στην Ευρώπη".

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η νίκη του Μάνφρεντ Βέμπερ θα είναι "εύκολη" στην ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι εδώ στο Ελσίνκι. Ο εκλεκτός υποψήφιος του ΕΛΚ αναμένεται να επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα έως τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ενδιαφέρον από κράτη μέλη να μάθουν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα, αφού "η χώρα μας ήταν η πρώτη που εξέλεξε λαϊκιστές στην εξουσία". "Οι ηγέτες ενδιαφέρονται να μάθουν πώς καταφέραμε να διευρύνουμε τη βάση μας", εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με το "αγκάθι" του ΕΛΚ, τον λαϊκιστή Βικτόρ Ορμπάν, ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί το θέμα –περίπου- λήξαν. "Το κείμενο που έχει εγκριθεί για το συνέδριο είναι πολύ αυστηρό. Αφού το έχει υπογράψει και ο Βικτόρ Ορμπάν, η ένταση στις σχέσεις μας έχει εκτονωθεί", είπε.

Σε σχέση με τον εκλεκτό υποψήφιο για την προεδρία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Φρανς Τίμερμανς, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: "Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει να πει ο Τίμμερμανς για κράτος δικαίου για Ελλάδα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που έφερε στην εξουσία τους λαϊκιστές

Μητσοτάκης: Η αριστερή κυβέρνηση υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη για να συντηρεί μεγάλο κράτος

Στο Ελσίνκι συναντώνται οι σύνεδροι του ΕΛΚ - Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν

Αποστάσεις από τη Μέρκελ παίρνει η Κραμπ-Καρενμπάουερ

SHARE: