Στη ΝΔ προσχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης - στους 78 βουλευτές η γαλάζια ΚΟ

Προσχώρησε στη ΝΔ ο Θεοχάρης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφώνησαν στη συγκρότηση "ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου". Η αλλαγή στάσης Θεοχάρη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει την ένταξη του βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα μαζί του και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις μετά και τις δηλώσεις του κ.Θεοχάρη ότι οι απόψεις του ταυτίζονται με αυτές του προέδρου της Νέας Δημοκρατία τόσο για την ανάταξη της οικονομίας, όσο και για την ανάγκη συγκρότησης ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου. Στο φόντο βέβαια της προσχώρησης Θεοχάρη στη ΝΔ βρίσκεται το Σκοπιανό.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Θεοχάρης έκανε την εξής δήλωση: "Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κλείσουμε οριστικά το κεφάλαιο της κρίσης και να μπούμε στο δρόμο της σταθερότητας, και της ανάπτυξης. Στόχος που απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις, στρατηγικό σχέδιο και διαχειριστική επάρκεια. Στόχος που απαιτεί ενότητα όλων των φιλελεύθερων, φιλοευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις κεντρώες δυνάμεις και να συστρατευτώ στον αγώνα του. Και καλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συνδράμουν ενεργά στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας και των πολιτών της".

ADVERTISING

Η ΝΔ επομένως αυξάνει την κοινοβουλευτική της ομάδα στους 78 βουλευτες και ταυτόχρονα κόβει μία πιθανή ψήφο στήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς από το Μοσχάτο έχουν θέσει ως προϋπόθεση προεκλογικής συνεργασίας με βουλευτές ή και κόμματα την καταψήφιση της συμφωνίας.

Ο κ.Θεοχάρης υπενθυμίζεται ότι αρχικώς δήλωνε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, προ δύο ημερών ωστόσο δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ότι έχει δεύτερες σκέψεις εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ.

Μία περίπου εβδομαδα πριν το συνέδριο της ΝΔ ο κ.Θεοχάρης φέρεται να είχε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την οποια δρομολογήθηκε η ένταξη του στη γαλάζια ΚΟ υπό άκρα μυστικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συμφωνία των Πρεσπών: Οι "στάνταρ" και αυτοί που κρίνουν τον χρόνο των εκλογών

SHARE:

24Media Network