Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στις 14 Νοεμβρίου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στις 14 Νοεμβρίου
Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Στις εργασίες του Thessaloniki Summit 2019 θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός και στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και τον Μπορίσοφ.

Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζαεφ μετά το ναυάγιο στη σύνοδο κορυφής και ενώ η γειτονική χώρα δεν έχει λάβει το πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαδικασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις εργασίες της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov και τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev.

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που το Μαξίμου σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται σε Βόρεια Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι η θέση της Ελλάδας ειναι παγιως υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων, αλλά με όρους και προϋποθέσεις, ενώ η Αθήνα έχει διαμηνυσει ότι αναμένει από τα Σκόπια να τηρήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών όσον αφορά στα εμπορικά σήματα και την απάλειψη αλυτρωτικων αναφορών στα σχολικά βιβλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα