Συνάντηση Παυλόπουλου-Φάιμαν με μηνύματα προς τους Ευρωπαίους δανειστές

Συνάντηση Παυλόπουλου-Φάιμαν με μηνύματα προς τους Ευρωπαίους δανειστές

"Η Ευρώπη θα είναι πιο ισχυρή αν στηρίξει εκείνους που χρήζουν αλληλεγγύης", τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρoκόπη Παυλόπουλο. Ποιο το σχόλιο του ΠτΔ. Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να επιδείξουν αλληλεγγύη, απηύθυνε ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι οι ευρωπαικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι εκφραστής αυτής της απόφασης.

Αυτήν την ώρα, ο Βέρνερ Φάιμαν έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη προς όποιο μέλος της το χρειάζεται. Μαζί και με αλληλεγγύη θα μπορούμε να προχωρήσουμε και να φθάσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σημείο που είχαν οραματιστεί οι ιδρυτές της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι αποφασισμένες να διασφαλίσουν την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι εκφραστής αυτής της απόφασης και αυτής της πολιτικής.

Πιο αναλυτικά ο αυστριακός Καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά:

"Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στον τελικό σκοπό. Αλλά, εάν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και εάν υπάρχει κατανόηση ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει τα πάντα ή να εξοικονομήσει τα πάντα, νομίζω ότι το μέλλον θα είναι τέτοιο, ώστε η Ευρώπη να είναι πιο ισχυρή. Μόνο μία αλληλέγγυα Ευρώπη θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος» συνέχισε, συμπληρώνοντας πως σε μια χώρα με τόση ιστορία, όπως η Ελλάδα, πονάει να βλέπει κανείς ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον λαό καίρια. Εκτίμησε πάντως ότι στην κοινή  Ευρώπη, με τις κοινές αξίες μπορεί να βρεθεί ένας κοινός δρόμος και για την Ελλάδα".

Το σχόλιο του ΠτΔ:

"Θέλω να εξάρω δημόσια μια πτυχή της ευαισθησίας σας: Το γεγονός ότι επιλέξατε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στην Αθήνα, επισκεπτόμενος χώρους που δείχνουν πως η μεγάλη οικονομική κρίση γίνεται και κοινωνική κρίση.  Και είναι γεγονός ότι το πνεύμα της Ευρώπης δεν συμβιβάζεται με τέτοιου είδους φαινόμενα.  Είναι κοινός στόχος να επιτύχουμε, ώστε να μην επιτρέψουμε η κοινωνική αυτή κρίση να γίνει βαθύτερη", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβεβαίωσε τέλος τον κ. Φάιμαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την πορεία της χώρας μου στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

SHARE:

24Media Network