Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
politis.com.cy

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους αγώνες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ καθ' όλη της διάρκεια της ποιμαντορικής του πορείας.

Εγκάρδια συνομιλία είχαν στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου ανέφερε ότι στο πρόσωπο του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας «βλέπουμε το Έθνος ολόκληρο». Ευχήθηκε «την εξ ύψους δύναμη στο ύψιστο εθνικό καθήκον, το οποίο επιτελεί ως Πρόεδρος του Ελληνικού Κράτους». Επίσης, υπογράμμισε τη συνεργασία της Εκκλησίας της Κύπρου, τόσο με την Πολιτεία όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος. Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή συνάντηση, καθώς επίσης και τη βεβαιότητα ότι με τη βοήθεια του Θεού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το καλό όλων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους αγώνες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄ καθ’ όλη της διάρκεια της ποιμαντορικής του πορείας, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ως πηδαλιούχος της Κυπριακής Εκκλησίας. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο διότι, όπως είπε, «με τον λόγο και την παρουσία του κρατά ψηλά τον πήχυ του πατριωτισμού και αποτελεί ένα ισχυρό στήριγμα στον εκάστοτε Πρόεδρο (της Κύπρου) όσον αφορά το εθνικό θέμα.

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος «δεν φείδεται χρόνου και κόπου για να προσφέρει όσο μπορεί περισσότερα στον κυπριακό Ελληνισμό, και μάλιστα πολλές φορές εις βάρος της υγείας του». Ευχήθηκε, ο Πανάγαθος Θεός να ενισχύει τον Μακαριότατο στο «όντως καταλυτικό έργο του στην μαρτυρική νήσο της Κύπρου», όπως επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version