Τσίπρας με τον Πατριάρχη Αντιόχειας για τους χριστιανούς της Συρίας

Τσίπρας με τον Πατριάρχη Αντιόχειας για τους χριστιανούς της Συρίας
Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Μακαριότατο Συρορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, κ. Ιγνάτιο-Ευφραίμ Β’ Eurokinissi

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία και τη διατήρηση της ενότητας των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή, παρουσία του του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου.

Συνάντηση με τον Συρορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, Ιγνάτιο-Ευφραίμ Β’, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε παρουσία του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, συζητήθηκε εν γένει η κατάσταση στη Συρία καθώς και η κατάσταση των εκεί χριστιανικών πληθυσμών.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο μακαριότατος για την προστασία και τη διατήρηση της ενότητας των χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή συνδρομή για την ενίσχυση των προσπαθειών του.

Ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αντιοχείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες από τη Συρία, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση. Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα να συνεισφέρει εν ευθέτω χρόνω στην ανοικοδόμηση της χώρας από τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα