Συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν: Υπάρχουν βαθιές ρίζες στους δύο λαούς. Πρέπει να φέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά

Συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν: Υπάρχουν βαθιές ρίζες στους δύο λαούς. Πρέπει να φέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά

Θερμό καλωσόρισμα Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα. Η βαθιά φιλία και οι ελληνορωσικές σχέσεις στο επίκεντρο. Σε βίντεο οι δηλώσεις των δύο ηγετών. Κεκλεισμένων των θυρών αυτή την ώρα οι συνομιλίες (Vid)

Με καθυστέρηση 40 περίπου λεπτών ξεκίνησε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Κατά την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα,  ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε: "Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά. Η Ρωσία ήταν ανέκαθεν ο κύριος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας".

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του για τη θερμή υποδοχή και υπογράμμισε: "Πράγματι υπάρχουν βαθιές ρίζες ανάμεσα στους δύο λαούς. Αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης. Θα φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε τις σχέσεις μας προς όφελος των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας και ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής".

Αυτή τη στιγμή, η συζήτηση συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μετά τις 15.00 αναμένονται οι από κοινού δηλώσεις των δύο ηγετών.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια, που η έλευση Έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα θεωρείται σημαντική τομή στις σχέσεις των δυο χωρών, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξει αναθέρμανση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών σε μια σειρά τομείς.

Ο κύριος Τσίπρας θέλει να αναπτύξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με συμμαχίες παντού, ενώ ο κύριος Πούτιν θέλει να δείξει ότι έχει την ισχύ και την επιρροή για να προσελκύει το ενδιαφέρον Ευρωπαίων ηγετών και ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν τα ενεργειακά, οι κυρώσεις, οι διμερείς σχέσεις, τα αγροτικά ζητήματα, οι αποκρατικοποιήσεις και ίσως το ελληνικό χρέος.

Η επίσκεψη ξεκίνησε Αλέξη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα ξεκίνησε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, όταν ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Διαβάστε περισσότερα: Λεπτό προς λεπτό το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Το παρασκήνιο, οι προσδοκίες και οι διμερείς συμφωνίες. Συνεχής ενημέρωση μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 247

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Πούτιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία κατέθεσε ο Τσίπρας

Όταν το ξανθό γένος γύριζε την πλάτη στην ομόθρησκη Ελλάδα

Οι Ρώσοι 'είναι φίλοι μας'. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί που πήγαν στη Ρωσία από το 1979 ως σήμερα

SHARE:

24Media Network