Συνέχεια στην υπόθεση Κατρούγκαλου: Νέο έγγραφο τον εμπλέκει σε υπόθεση μετά την υπουργοποίησή του

(EKTAKTH) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
(EKTAKTH) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου αφότου ο ίδιος είχε αναλάβει κυβερνητικό πόστο, έρχεται στο φως, εν μέσω αντιπαραθέσεων που έχει ήδη προκαλέσει δημοσίευμα. Δήμος προσέλαβε το γραφείο του για να κάνει προσφυγή ενώ ήταν υπουργός

Συνέχεια στην υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ.Κατρούγκαλου δίνει νέο έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα, βάσει του οποίου προκύπτει πως ο Δήμος Λάρισας ανέθεσε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου μετά την υπουργοποίησή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr, το γεγονός πως ο  Γ.Κατρούγκαλος ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε τον δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την εντολή για άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Διαβάστε ακόμα: Κατρούγκαλος: Καμία ανάθεση δεν μου έκανε ο Δ. Λαρισαίων ενώ ήμουν υπουργός

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για ανάθεση στο δικηγορικό γραφείο Κατρούγκαλου

Το συγκεκριμένο έγγραφο έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων από το Βήμα της Κυριακής, των εξηγήσεων που έδωσε ο Γ.Κατρούγκαλος και της πολιτικής κόντρας που έχει ξεσπάσει.

Ο ίδιος, πάντως, ήδη από χθες έχει δηλώσει ότι σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία από την περασμένη άνοιξη όταν και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απαντά ο Δήμος Λαρισαίων

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων για το χειρισμό νομικής υπόθεσης στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος και συνεργάτες» και τη δικηγόρο κ. Κατερίνα Λαϊνά, σχετικά με τον έλεγχο των συμβάσεων και τη δίωξη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα εξής:

1. Κατά της απόρριψης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (22-10-2014) για τον έλεγχο των συμβάσεων από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ανατέθηκε, τον Νοέμβριο του 2014 η υπεράσπιση του Δημάρχου και η κατάθεση προσφυγής στο νομικό γραφείο «Κατρούγκαλος – Συνεργάτες» και στην κ. Αικ. Λαινά.

2. Στις 12/2/2015 αποφασίστηκε η προσφυγή στο ΣτΕ για το ίδιο θέμα και ανατέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης στη δικηγόρο κ. Λαϊνά και μόνο, λόγω της υπουργοποίησης του κ. Κατρούγκαλου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και υπηρετούν σκοπιμότητες.

πηγή: larissanet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος: Σαφής διασύνδεση μεταξύ της εφημερίδας και των 'κομμάτων της διαπλοκής'

SHARE:

24Media Network