Κρατούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Κρατούμενος ο Άκης Τσοχατζόπουλος
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Ενημερωθείτε από το NEWS 247 για όλες τις εξελίξεις γύρω από τη σύλληψη του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Διαβάστε τι αναφέρει το ένταλμα. Πλάκες χρυσού και λίρες σε σπίτια συγγενών του. Τη Δευτέρα η απολογία του (Vids)

Πάσχα στο κρατητήριο θα κάνει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, κατηγορούμενος για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί στις 11 το πρωί της Δευτέρας. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος. Βγαίνοντας από τον ανακριτή, ο πρώην υπουργός δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο του.

Ωστόσο, έξω από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε ένα μικρό διάλογο με τους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν περίμενε την σημερινή εξέλιξη.

“Όχι” ήταν η απάντησή του. “Είχατε πει στην Βουλή ότι τα περιμένετε όλα” αντέτειναν οι δημοσιογράφοι.

“Έχει περάσει καιρός, στο μεταξύ πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ” είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η σύλληψη και οι… πλάκες χρυσού

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, συνελήφθη στις 11:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης όταν και εξήλθε από την οικία του, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για την εκτέλεση του εις βάρος του εντάλματος σύλληψης.

Από την έρευνα ανδρών του ΣΔΟΕ σε σπίτια συγγενικών προσώπων του Άκη Τσοχατζόπουλου, εντοπίστηκαν δέκα πλάκες χρυσού  και λίρες, καθώς και έγγραφα με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ κατασχέθηκαν και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό.

Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, έγιναν άλλες δύο συλλήψεις για την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν ξάδερφο του πρώην υπουργού και έναν επιχειρηματία, που στο παρελθόν είχε εμπλακεί στα διοικητικά ποδοσφαιρικής ομάδας . Επίσης συνελήφθη στην Καρδίτσα η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου. Της σύλληψης διαφεύγει ένας ακόμα επιχειρηματίας

Βαριές κατηγορίες για τον πρώην υπουργό

Το ένταλμα σύλληψης  για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, εκδόθηκε νωρίτερα από την Εισαγγελία Αθηνών, σε συνεννόηση με τον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη και αφορά σε “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, που αποτελεί διαρκές αδίκημα και κακούργημα.

Εντάλματα έχουν εκδοθεί για ακόμα τέσσερις, που είχαν λειτουργήσει ως παρένθετα πρόσωπα, για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα, off shore και κίνηση λογαριασμών), για την ίδια κατηγορία.

“Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα”, δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ.

Αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των υπόλοιπων προσώπων, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα.

Σχολιάζοντας την είδηση της σύλληψής του, στελέχη της Ιπποκράτους δήλωσαν, πως “η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσκεπτη τη δουλειά της”, ενώ σημείωσαν πως, “θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα”.

ΑΘΗΝΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το περιεχόμενο του εντάλματος

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο περιεχόμενο του εντάλματος, στον κ. Τσοχατζόπουλο αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών, Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου, που ξεκίνησε το 2010.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν δημοσιεύματα, για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσαν τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φορολογικές παραβάσεις.

Τον Οκτώβριο του 2011, ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή, ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε τη Μεγάλη Τετάρτη το ένταλμα σύλληψης.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η ανακριβής δήλωση “πόθεν έσχες”

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες, ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών, Γ. Μπρης, ζήτησε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο  Τριμελές Εφετείο, για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”.

Η επίμαχη δήλωση αφορά το οικονομικό έτος 2009.

Κατά την απολογία του, ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε, ότι το σπίτι του δηλώθηκε στο “πόθεν έσχες” του 2011, καθώς και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία, που δεν προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική του κατάσταση.

Η σε βάρος του πρώην υπουργού δικογραφία σχηματίστηκε μετά τη διαβίβαση των αποτελεσμάτων του επανελέγχου, που διενήργησε η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.

Ο κ. Μπρης ζήτησε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα έτη 1998 έως 2005.

Ακόμη, ζήτησε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων, που έχουν επιβληθεί σε βάρος του και αφορούν στην καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση του ακινήτου του στην Ακρόπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα