"Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης"

ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Tη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

"Όσον αφορά τη διεύρυνση της πλειοψηφίας, εμείς κάναμε, ήδη, μια προσπάθεια" τονίζει στη συνέντευξή του ο , Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας ότι "ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου πρόσφερε τη δυνατότητα παραίτησής του με αντάλλαγμα έναν Πρωθυπουργό προερχόμενο από, μια ευρείας μορφής, πολιτική συμμαχία. Απέτυχε επειδή κανείς δε θέλησε να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, σε αυτή τη φάση. Παραμένουμε, ωστόσο, πάντα ανοιχτοί στο διάλογο".

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει με την ίδια αποφασιστικότητα, ο υπουργός Ανάπτυξης απαντά: "Βεβαίως. Η συζήτηση, την οποία κάναμε την Πέμπτη μέσα στο ΠΑΣΟΚ χρησίμευσε ακριβώς σε αυτό. Στο να καταλάβουμε, δηλαδή, ότι για την χώρα μας, υπάρχει μία μόνο κατεύθυνση".

Και συνεχίζει λέγοντας πως "χρειαζόμαστε μια Ευρώπη, σταθερή, η οποία να δείχνει ότι διαθέτει μία ενιαία φωνή. Εάν ικανοποιηθεί αυτό μας το αίτημα, μπορώ να προβλέψω ότι εντός των επομένων τριάντα μηνών θα επιστρέψουμε στα επίπεδα ανάπτυξης, που είχαμε πριν την κρίση, στα 230 δισ ευρώ του ΑΕΠ, του 2009. Αυτή τη στιγμή, έχουμε σημειώσει θεαματική πτώση, σχεδόν στα 200 δισ. ευρώ. Θα καταφέρουμε να καλύψουμε τη διαφορά -μέχρι το τέλος του 2013''.

Ωστόσο σημειώνει πως και η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις, τώρα." Κατά κύριο λόγο, όμως, πολιτικοί, τραπεζίτες και σχολιαστές πρέπει να σταματήσουν να μιλούν στη τύχη για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας".

Τέλος, ο υπουργός πρόσθεσε ότι ''το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην πραγματικότητα, αντιμετωπίζουν μια κατάσταση πρωτόγνωρη: την κρίση μιας χώρας, που μετέχει σε ενιαίο νομισματικό σύστημα. Και εμείς φοβόμαστε ότι μπορεί να μην καταφέρουν να λάβουν τις πρέπουσες αποφάσεις και ότι αυτό μπορεί να πλήξει την χώρα''.

SHARE:

24Media Network