Συνεργάτες του Γκουαϊδό στην Αθήνα στο τέλος Απριλίου

Χουάν Γκουαϊδό
Χουάν Γκουαϊδό AP

Η Αθήνα πρόκειται να αναμιχθεί ενεργά στην προσπάθεια για ειρηνική μετάβαση στη Βενεζουέλα, διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους τόσο με το περιβάλλον Μαδούρο όσο και με την αντιπολίτευση.

Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα θα έρθουν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στην Αθήνα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" στον ρ/σ News24/7 στους 88,6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη επαφές με την πλευρά Γκουαϊδό οι οποίες είναι σε γνώση της Κομισιόν. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος έχει ενημερώσει προσωπικά τους ομολόγους του των μεγάλων χωρών της ΕΕ για την πρωτοβουλία της Αθήνας και έχει πάρει ισχυρή ενθάρρυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική διπλωματία πρόκειται να αναμιχθεί ενεργά στην προσπάθεια για ειρηνική μετάβαση στο Καράκας διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους και με το σύστημα Μαδούρο και με την αντιπολίτευση.

ADVERTISING

Η επίσημη θέση των Βρυξελλών όπως έχει εκφραστεί από την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φ. Μογκερίνι είναι ότι: «Δεν θα υπάρξει έξοδος από την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα παρά μόνο με προεδρικές εκλογές (…) και αυτή η δημοκρατική έξοδος, για εμάς, επαφίεται στον κ. Χουάν Γκουαϊδό (σ.σ. τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της χώρας), διότι σήμερα αυτός έχει τη νομιμοποίηση να οργανώσει αυτές τις εκλογές.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Συνειδητά ψέματα από το Μαξίμου για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας

ΝΔ: Με ποιους συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο

"Δηλωμένο" το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος

SHARE:

24Media Network