ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι απειλές της Eldorado, δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι απειλές της Eldorado, δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις απειλές που εκτοξεύει η εταιρεία Eldorado εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο ΣΥΡΙΖΑ. "Οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ξεκάθαρες", τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του

"Οι απειλές που εκτοξεύει η εταιρεία Eldorado εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην απόφαση της εταιρείας να αναστείλλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

"Πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα μοντέλο σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει τόσο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης στις Σκουριές όσο και τις σκανδαλώδεις πτυχές της σύμβασης που είχε συνάψει η εταιρεία με το ελληνικό δημόσιο, ενώ στήριξε ολόπλευρα το πολύμορφο κίνημα που αναδύθηκε.  Από την αρχή του έργου είχαμε επισημάνει πως οι εργασίες για την εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές ρυπαίνουν το περιβάλλον, μολύνουν τους υδάτινους πόρους και στερούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από άλλες δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την μη είσπραξη προστίμων που είχαν καταλογιστεί στην εταιρεία,τα οποία αφορούσαν σε σωρεία παραβάσεων που είχε διαπράξει αυτή, οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ξεκάθαρες.

Οι απειλές που εκτοξεύει η εταιρεία Eldorado εναντίον της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Πυξίδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ένα μοντέλο σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης, που σέβεται το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελληνικός Χρυσός: 'Στον αέρα' 1.100 θέσεις εργασίας σε Σκουριές, Ολυμπιάδα

Σκουρλέτης για Eldorado Gold: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς

Εργαζόμενος της Eldorado Gold: Στο βωμό των ψήφων καταστρέφουν οικονομικά μια περιοχή

SHARE:

24Media Network