ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Παπαδημητρίου για τον Σουλεϊμανί

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Παπαδημητρίου για τον Σουλεϊμανί
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Έντονη αντίδραση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου για την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ και κατά την αντιπαράθεση που είχε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Ρήγα, αναρωτήθηκε, απευθυνόμενος στον συνομιλητή του: “δεν χαρήκατε καθόλου που έφαγε τη μπόμπα ο Σουλεϊμάνί;”.

Μετά την αντίδραση που είχε ο Πάνος Ρήγας, που είπε οτι δεν είναι υπερ της δολοφονίας ενός κρατικού αξιωματούχου, ο κ. Παπαδημητρίου του απάντησε “καλά κι εγώ δεν είπα ότι είμαι υπέρ, αλλά είπα ότι μπορεί κάπου μέσα μου να το χάρηκα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αδιανόητο να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου.

Όλη η δήλωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί  είναι επικίνδυνες. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου θέτοντας  υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης- ο οποίος αποτελεί τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί –  οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του. Σε διαφορετική περίπτωση,  η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα