ΣΥΡΙΖΑ για χρέη ΝΔ σε ΔΕΗ: "Καταδικάζει η Ν.Δ. τους τζαμπατζήδες απ’ όπου κι αν προέρχονται;"

ΣΥΡΙΖΑ για χρέη ΝΔ σε ΔΕΗ: "Καταδικάζει η Ν.Δ. τους τζαμπατζήδες απ’ όπου κι αν προέρχονται;"

Ποιο είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας προς τη ΔΕΗ και προς το ΥΠΟΙΚ

Με δήλωση του ο Θ. Πετράκος , Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας ασκεί κριτική στη ΝΔ για τα χρέη προς τη ΔΕΗ και το χαράτσι.

Ο ίδιος στέκεται σε αποκαλύψεις περιοδικού σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα της συγκυβέρνησης έχει οφειλές προς τη ΔΕΗ και προς το ΥΠΟΙΚ (για το χαράτσι).

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "η Ν.Δ. κατ’ επανάληψη επέδειξε προκλητική ασυνέπεια και παραβίασε όλες τις χαριστικές ρυθμίσεις που της έκανε η διοίκηση της ΔΕΗ, για να εξοφλήσει το χρέος της, κατά παράβαση και του κώδικα προμήθειας και των διατάξεων για τους διακανονισμούς. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα προκλητικό να χρωστάει όπως αναφέρει το περιοδικό ακόμη και δόσεις του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων γνωστό ως "χαράτσι".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, η ΝΔ χρωστάει αυτή τη στιγμή 566.516 ευρώ στη ΔΕΗ.

Η συγκεκριμένη οφειλή, η οποία περιλαμβάνει τις τέσσερις από τις πέντε δόσεις του έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.), αφορά το κτίριο της Συγγρού 340 όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος.

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι έχουν γίνει "παρανόμως" δύο ρυθμίσεις (μία 24 δόσεων για το ποσό των 275.772 ευρώ και μία 40 δόσεων για ποσό 365.412 ευρώ) για την εξόφληση των οφειλομένων οι οποίες ουσιαστικά ποτέ δεν τηρήθηκαν.

Αναλυτικά η δήλωση του Θ. Πετράκου:

"Η αποκάλυψη του περιοδικού HOT DOC, για τα χρέη της Ν.Δ. προς τη ΔΕΗ και προς το ΥΠΟΙΚ (για το χαράτσι), αφήνει έκθετη τη Ν.Δ. αλλά και τον πρόεδρό της και πρωθυπουργό κ. Σαμαρά.

Το θέμα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις διότι η Ν.Δ. κατ’ επανάληψη επέδειξε προκλητική ασυνέπεια και παραβίασε όλες τις χαριστικές ρυθμίσεις που της έκανε η διοίκηση της ΔΕΗ, για να εξοφλήσει το χρέος της, κατά παράβαση και του κώδικα προμήθειας και των διατάξεων για τους διακανονισμούς. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα προκλητικό να χρωστάει όπως αναφέρει το περιοδικό ακόμη και δόσεις του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων γνωστό ως «χαράτσι».

Όταν τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Όταν πάνω από 350.000 οικογένειες στερούνται το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όταν κατάσχονται πρώτες κατοικίες για πολύ μικρότερες οφειλές και η κυβέρνηση καταγγέλλει ως «απανταχού τζαμπατζήδες» τους φτωχοποιημένους πολίτες, και επικαλείται τη νομιμότητα ως προς τις υποχρεώσεις τους.

Είναι αδιανόητο η Ν.Δ. να επικαλείται την οικονομική κρίση ως δικαιολογία για να αποφύγει την καταβολή των υποχρεώσεών της. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικοί τζαμπατζήδες αντιμετωπίζοντας τις Δημόσιες επιχειρήσεις ως κομματικά φέουδα.

Η προκλητικότητα με την οποία συμπεριφέρεται η ηγεσία της Ν.Δ. προς τη ΔΕΗ αλλά και προς το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει όρια".

SHARE:

24Media Network