ΣΥΡΙΖΑ για Δημάκη: Κόλαφος για τους βασανιστές του, αν δεν επιστρέψει στην φυλακή

ΣΥΡΙΖΑ για Δημάκη: Κόλαφος για τους βασανιστές του, αν δεν επιστρέψει στην φυλακή
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Nikos Libertas/SOOC

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση του καρούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη εξέδωσε ο τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη εξέδωσε την Παρασκευή ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Βασίλη Δημάκη

“Ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του.

Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το «βραχιολάκι» εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό για αυτήν την απόφαση του.

Όχι γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και αδιέξοδο τις προσπάθειες άλλων κρατουμένων να σπουδάσουν ή να ζήσουν σποραδικά, μικρά διαλείμματα ελευθερίας. Αλλά γιατί το «σωφρονιστικό» μας σύστημα θα ερμηνεύσει με αυτόν τον βαθιά συντηρητικό και διεστραμμένο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Θα αδικήσει, θα περιορίσει, θα βασανίσει ακόμα περισσότερο.

Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια. Αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στην φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν – και πολύ καλά έκαναν – τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα.

Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα «σωφρονιστικό» σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η.

Το ποιος τελικά ευθύνεται αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι πρόσφατες εκτιμήσεις και εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, επιστημόνων και έγκυρων δημοσιογραφικών οργανισμών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα