ΣΥΡΙΖΑ για Μαξίμου: "Κινήσεις και πράξεις που παραπέμπουν σε Όρμπαν και όχι σε Μένουμε Ευρώπη"

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως «ο ορισμός στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ του υπευθύνου Τύπου του πρωθυπουργού είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία που απαιτείται για τον ορισμό Προέδρου στη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να αποτρέψει την εξέλιξη, αν και οι πιο ψύχραιμοι επιμένουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή την τοποθέτηση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Ζούλα στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ.

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου «επιτελικού κράτους»: το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», σχολίασε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

 «Η απόφαση αυτή δεν πρέπει να εκπλήξει κανέναν. Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά προχώρησε στην υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της ΕΡΤ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Σήμερα προχώρησε στο επόμενο βήμα. Ο διορισμός του κ. Ζούλα καταλύει κάθε δυνατότητα αντικειμενικής ενημέρωσης, ενώ παραπέμπει σε αυταρχικές αντιλήψεις για τον ευθύ έλεγχο της δημόσιας συχνότητας από το πρωθυπουργικό γραφείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση». Παράλληλα τονίζει ότι «παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν».

Η Κουμουνδούρου, προτίθεται να αξιοποιήσει στο έπακρο την κοινοβουλευτική διαδικασία που απαιτείται για τον ορισμό Προέδρου στη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να αποτρέψει, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, την εξέλιξη, αν και οι πιο ψύχραιμοι επιμένουν πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «ο ορισμός στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ του υπευθύνου Τύπου του πρωθυπουργού είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» και πως «οι κινήσει και οι πράξεις του παραπέμπουν σε …Όρμπαν και όχι σε ¨Μένουμε Ευρώπ稻, κάνοντας λόγο για συγκεντρωτικό λόγο, διάλυση και ποδηγέτηση ελεγκτικών μηχανισμών και πολλά άλλα. Είναι σαφές ότι η επανέναρξη της λειτουργίας της Βουλής στις 22 Αυγούστου θα σηματοδοτήσει νέα σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά και για τη δημόσια τηλεόραση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΕΡΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης για την ΕΡΤ

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Ζούλας για πρόεδρος της ΕΡΤ

SHARE: