ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: "Ψίχουλα φοροελαφρύνσεων τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει"

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: "Ψίχουλα φοροελαφρύνσεων τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει"

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός «μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις "αξιολόγηση", όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

«Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα. Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Εξαγγέλλει πιστοποιητικά.... "βιωσιμότητας" ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αντώνης Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαράς στη ΔΕΘ: Μείωση 30% στον φόρο πετρελαίου και εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ με στόχο την προεδρική εκλογή και την αποφυγή πρόωρων εθνικών εκλογών

SHARE:

24Media Network