ΣΥΡΙΖΑ για Υποκλοπές: “Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί”

ΣΥΡΙΖΑ για Υποκλοπές: “Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί”
Η βεβαιότητα του Αλέξη Τσίπρα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν θα μείνει στο σκοτάδι οδηγός για τον ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την άρνηση της Ν.Δ να προσκληθεί στην Βουλή ο Χρήστος Ράμμος θυμίζουν στην Κουμουνδούρου. Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Το παρακράτος θα αποκαλυφθεί». Η αναφορά αυτή στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη Παρασκευή, μία ημέρα μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να ενημερωθεί το κοινοβούλιο για τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΑΔΑΕ για το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών» συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά, θα βρεθούν σύντομα απέναντι στις ευθύνες τους. Εκτιμώντας ότι η τεκμηρίωση των υποκλοπών που όλα δείχνουν ότι έχει επιτύχει η ανεξάρτητη αρχή υπό την προεδρία του Χρήστου Ράμμου δεν μπορεί να μείνει για καιρό στο σκοτάδι.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει ήδη εδώ και αρκετές ημέρες έχει δημοσιεύσει το News 24/7 οι έρευνες της Αρχής για την Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών στους παρόχους τηλεφωνίας έχουν αποδώσει. Αφού προκύπτουν παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε έναν υπουργό, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων προσώπων. Ακριβώς αυτά τα δεδομένα, έχει εκφράσει την βούληση να μεταφέρει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφανειας της Βουλής, η οποία όμως αδρανεί για την πρόσκλησή του. Αυτό παρά το γεγονός ότι πλάι στην έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεδρίαση της έχει προστεθεί η αντίστοιχη θέση του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ αλλά και του Μέρα 25 που μόλις χθες ζήτησε με επίσημο τρόπο ενημέρωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας για όσα έχει εντοπίσει η ΑΔΑΕ.

Όπως προαναφέραμε ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επισημάνει με ανάρτησή του πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ» τονίζοντας παράλληλα ότι «οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ.Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Υπό αυτό το πρίσμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 18.00 το απόγευμα. Η συνάντηση δεν αφορά την υπόθεση των υποκλοπών, αφού αναζητούνταν εδώ και καιρό μία ημερομηνία προκειμένου να υπάρξει αυτή η θεσμική επαφή της προεδρίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρόλα αυτά ένα τόσο σημαντικό, θεσμικό, ζήτημα είναι δύσκολο να μην συζητηθεί σε μία τέτοια συνάντησης.

Απομονωμένος ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές σημειώνει η Ράνια Σβίγκου Eurokinissi

Προϋπόθεση αντικοινωνικών πολιτικών η εκτροπή

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας. Μάλιστα όπως επισήμανε πρόσφατα η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου το ζήτημα αυτό «χωρίζει» την Ν.Δ από τις δημοκρατικές δυνάμεις. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «ο πρωθυπουργός βρίσκεται απομονωμένος από το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων, σε διαρκή πανικό, τον οποίο μάταια προσπαθεί να τον κρύψει. Γιατί όλες οι προσπάθειες για συσκότιση αυτής της νοσηρής υπόθεσης, και παρεμπόδισης της ΑΔΑΕ να επιτελέσει την αποστολή της, όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα, θα πέσουν στο κενό. Όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη από τους βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είναι άλλο ένα επεισόδιο στην μακρά σειρά των αντιθεσμικών και αντιδημοκρατικών εκτροπών που διαπράττει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε την αντιδημοκρατική εκτροπή με τις πολιτικές που ασκούνται. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «όταν γίνεται ανεξέλεγκτη η κεντρική εξουσία και η κυβέρνηση, ακριβώς επειδή υποχωρεί η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, τότε μπορείς να επιβάλεις οποιαδήποτε πολιτική, ακόμη και αντικοινωνικές πολιτικές. Τελικά, αυτό είναι ένα ενιαίο σύστημα. Οι αντικοινωνικές πολιτικές, οι οποίες υλοποιούνται από μία κυβέρνηση που δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου και την λειτουργία των θεσμών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, αφού σε άρθρο του στην Αυγή σημειώνει πως «οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με δισεκατομμύρια υπερκέρδη για τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, τα διυλιστήρια και τις τράπεζες, με την εκτεταμένη αισχροκέρδεια, με τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους, με τη διαφθορά στις προμήθειες του κράτους, δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε συνθήκες δημοκρατικής κανονικότητας. Χρειάζονται υποκλοπές, εκβιασμούς, αυταρχισμό, αδιαφάνεια για να υλοποιηθούν και πάνω απ’ όλα αδιαφορία και παραίτηση από τους πολλούς. Γι’ αυτό λέμε ότι χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα