ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι νίκησαν στο ζήτημα των διαδηλώσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί θεωρούν ότι νίκησαν στο ζήτημα των διαδηλώσεων
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ως σημαντική τους νίκη θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ τη στάση τους στο θέμα του νομοσχεδίου που αφορούσε στις διαδηλώσεις και προαναγγέλλουν ότι "το θέμα δεν έχει τελειώσει".

To (άτυπο) όργανο του πρωινού καφέ συνεδρίασε για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα το πρωί της Τρίτης και η αλήθεια είναι ότι η ικανοποίηση ήταν διάχυτη.

Απαντες οι συμμετέχοντες, και προφανώς και ο Αλέξης Τσίπρας, έκριναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε σημαντικούς πόντους στη μάχη που δίνει να ανακάμψει (δημοσκοπικά αλλά σε πραγματικούς όρους πολιτικής) με τη στάση που κράτησε κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Ειδικότερα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η στάση τους όχι μόνο έφερε σε δύσκολη θέση το κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά προκάλεσε τη σημαντική, όπως τονίζουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ρωγμή στο ΚΙΝΑΛ με την ηχηρή διαφοροποίηση των κκ Παπανδρέου και Καστανίδη.

“Το θέμα με το νομοθέτημα για τις διαδηλώσεις δεν έχει τελειώσει για μας. Εχουμε την πρόθεση να το αναδείξουμε με κάθε ευκαιρία” τόνισε στο News24/7 στέλεχος που έχει γνώση της κατάστασης. 

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν-και ως ένα σημείο καταφέρνουν-να αποσπάσουν την ατζέντα από την τοξική συζήτηση περί σκανδάλων (που έχει πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά υπό τις αποκαλύψεις που τον αφορούν) και να την τοποθετήσουν στο ζήτημα της οικονομίας όπου πιστεύουν ότι διαθέτουν σειρά επιχειρημάτων που τους καθιστά περισσότερους αξιόπιστους από τους κυβερνώντες.

Εκτιμάται επίσης ότι “έστω και μερικά μέτρα από το Πρόγραμμα Μένουμε Ορθιοι να είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση, τα πράγματα στην οικονομία θα ήταν διαφορετικά” ενώ στελέχη δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τη διεξαγωγή ή όχι πρόωρων εκλογών.

Το σίγουρο είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για δυνατό φίνις στις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι να κλείσει η Βουλή διάστημα το οποίο θα περιλαμβάνει, όπως και να έχει, εξελίξεις στην υπόθεση Novartis η οποία θα συζητηθεί και στην Ολομέλεια (στη διάσταση που αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα