ΣΥΡΙΖΑ: H Σπυράκη ψήφισε υπέρ της προστασίας των whistleblowers, αλλά οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η Κουμουνδούρου ανταπαντά στην εκπρόσωπο της ΝΔ, για το θέμα της ψηφοφορίας στην Ευρωβουλή για την προστασία των καταγγελτών υποθέσεων φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας: "H Σπυράκη ήταν 'σαν έτοιμη από καιρό' για τη μονταζιέρα της ΝΔ "

Στην αντεπίθεση περνά η Κουμουνδούρου ανταπαντώντας στην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία διέψευσε νωρίτερα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριζε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να μπλοκάρουν ψήφισμα στην Ευρωβουλή για την προστασία των μαρτύρων που καταγγέλλουν φοροδιαφυγή (whistleblowers), συνδέοντας το με τα Paradise Papers.

"Καταρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τα εξαιρετικά “γρήγορα” αντανακλαστικά της, αφού... κατάφερε να απαντήσει μία βδομάδα μετά στην ανακοίνωση μας για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers)", αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανταπάντηση της.

"Ωστόσο, η απάντηση της έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αποκάλυψε ότι άδειασε μεγαλοπρεπώς τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ καθώς, προκειμένου να διασώσει την θέση της, ισχυρίστηκε πως τους “παρότρυνε” να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση", υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

"Προκειμένου να θολώσει περαιτέρω τα νερά, η Μ. Σπυράκη επικαλέστηκε τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία όντως εμφανίζεται πως υπερψήφισε το τελικό κείμενο. Στα πρακτικά, ωστόσο, που επικαλέστηκε, είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο η αποχή των υπόλοιπων ευρωβουλευτών της ΝΔ από την τελική ψηφοφορία, αλλά και οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επιχειρούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό κείμενο, θέτοντας προσκόμματα στην προστασία των καταγγελτών. Οι 3 τροπολογίες αυτές, οι οποίες συνυπογράφονταν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη, υπερψηφιστήκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, και βεβαίως τη Μ. Σπυράκη", προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:

"Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τη σημερινή της απάντηση, η Μ. Σπυράκη ήταν “σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της ΝΔ."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απάντηση Σπυράκη στο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των whistleblowers

SHARE: