ΣΥΡΙΖΑ: "Η χρεοκοπία του μνημονίου οδηγεί την κυβέρνηση στην απαξίωση"

29-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ// Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ  . (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
29-6-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ// Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ . (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τη δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Τη βεβαιότητα ότι «η χρεοκοπία του μνημονίου συμπαρασύρει τους εκφραστές του, έχοντας οδηγήσει την κυβέρνηση στην πλήρη ηθική και πολιτική απαξίωση» εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και αφού υπενθυμίζει ότι η δέσμευση για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ίσχυσε ποτέ, σημειώνει: «Τα ψέματα και οι εκβιασμοί, όμως, κάποτε τελειώνουν».

«Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης δεν θα λάβει τέλος αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος και προστίθεται πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι στόχος του μνημονίου δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, αλλά η διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών».

Σε έμμεση αναφορά του για τη ΔΗΜΑΡ, που δηλώνει ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα για τα εργασιακά δικαιώματα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κοινωνία «γνωρίζει ότι οι μεσοβέζικες στάσεις απόρριψης πτυχών του μνημονίου, αφήνοντας ανέγγιχτο τον σκληρό πυρήνα του, δεν μεταβάλλουν επί της ουσίας τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη στάση «στο δίλημμα μνημόνιο και κατεδάφιση της ελληνικής κοινωνίας ή ανατροπή του και νέα στρατηγική εξόδου από την κρίση» και καταλήγει:

«Η καταψήφιση του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού συνιστά την απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. Κάθε άλλη στάση συνιστά έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας».

SHARE:

24Media Network