ΣΥΡΙΖΑ: "Η ΝΔ εκμεταλλεύεται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού"

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. "Ας συμβουλευτεί τον κ. Γεραπετρίτη" αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται "αντισυνταγματική" και "προσβλητική" από τον κ. Μητσοτάκη, είναι το πόρισμα που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Επιτροπή που συστάθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα και εκπροσώπων των αρμόδιων ανεξάρτητων και δημόσιων αρχών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Αντιθέτως, ήταν η Ν.Δ. εκείνη που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει», προσθέτει.

ADVERTISING

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μόνο κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση, η οποία κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου όλων των συμπατριωτών μας που ζουν έξω από την Ελλάδα, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ας συμβουλευτεί, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, τον υπουργό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού δεν είναι απλό

Μητσοτάκης: Βαθύτατα προσβλητική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Πόσοι είναι τελικά οι Έλληνες του εξωτερικού πού θα ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους;

SHARE:

24Media Network