ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πιο “σφιχτά” και ενιαία κομματικά όργανα. Άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία στις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πιο “σφιχτά” και ενιαία κομματικά όργανα. Άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία στις ευρωεκλογές
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα. Αποφασίστηκε εκλογή νέας ΠΓ στις αρχές Οκτωβρίου. Τι θα εισηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις ευρωεκλογές: Προσέγγιση με Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγους.

Η αποτίμηση της ΔΕΘ, η εκλογή νέων κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, το χρονοδιάγραμμα για τις αυτοδιοικητικές και η στρατηγική της προσέγγισης με τμήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας για ένα ενιαίο μέτωπο στις ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς τη ΔΕΘ, σύμφωνα με κομματικές πηγές το συμπέρασμα της Κουμουνδούρου είναι πως έχουν γίνει ευδιάκριτα τα δύο πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας και στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν θετικό ότι θα υπάρχει αντιπαράθεση σε προγραμματικό επίπεδο, καθώς εκτιμούν πως το σχέδιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας αντανακλά τις προτεραιότητες της κοινωνίας, ενώ αντίθετα τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρομάζουν τους εργαζόμενους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως κατά τη συζήτηση τα μέλη της ΠΓ σημείωσαν ότι από την επαφή τους με τους πολίτες διαπιστώνουν ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην κοινωνία από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και την προσδοκία των πολιτών να αποτυπωθούν όσα ανακοίνωσε ο κ.Τσίπρας στη ΔΕΘ στην καθημερινότητα τους.

Η ΠΓ συζήτησε και για τις ευρωεκλογές εν όψει της συνέλευσης του Κόμματος της Ευρωπαϊκης Αριστεράς στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου. “Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι καταλύτης ευρύτερων διεργασιών και προσεγγίσεων μεταξύ αριστεράς, Πράσινων και κομματιών της σοσιαλδημοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, έλεγαν κομματικές πηγές. Ο κ.Τσίπρας έχει εξάλλου δηλώσει πως ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει μόνο ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο. Το βλέμμα του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως στρέφεται και στο εσωτερικό της χώρας και την προσπάθεια του να εκφράσει στην Ελλάδα τον κορμό των προοδευτικών δυνάμεων και να χτίσει συμμαχίες ή να πιέσει την κεντροαριστερά.

Η ΠΓ συζήτησε και για τις αυτοδιοικητικές και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος είναι ο βασικός κορμός των υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμος στα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του News 24/7 για συνεδρίαση της ΚΕ και εκλογή ενός νέου ενιαίου και πιο σφιχτου οργάνου, τελικά στις αρχές Οκτωβρίου και πιθανότατα το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου. Και αυτό καθώς στόχος είναι η ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του κόμματος.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να παίξει αναβαθμισμένο ρόλο το επόμενο διάστημα, ενισχύοντας τον νέο Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη στην προσπάθεια ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προσεχών εκλογών.

Στην νέα Π.Γ. αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί και κομματικά στελέχη, ενώ θα καταργηθούν το Πολιτικό και το Εκτελεστικό Συμβούλιο που εκλέχτηκαν στο τελευταίο Συνέδριο, καθώς η συγκεκριμένη δομή εκτιμάται ότι απέτυχε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα