news 24/7

ΔΕΘ

Eιδήσεις και πληροφορίες για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), την ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εικόνα αρχείου από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

EWG : Ναι στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ - Περίοδος χάριτος για το κενό του 1 δισ. το 2020

Ναι στην πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ είπαν την Πέμπτη εκτός από τους εκπροσώπους των θεσμών και οι τεχνοκράτες του EWG, σηματοδοτώντας μια συνολική αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας

Η εσωστρέφεια ανησυχεί τον Αλέξη Τσίπρα - Τι θα πράξει

Να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση Τσακαλώτου-Παππά επιδιώκει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο Τσίπρας αποφάσισε να συνδέσει την αυτοκριτική με τη συζήτηση για το Πρόγραμμα, που θα διαμορφώσει ο Σταθάκης και γιατί ο Σκουρλέτης ζήτησε ειδική συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Από αριστερά: Χρήστος Χαρπαντίδης, Δημήτρης Ανδριόπουλος, Νίκος Κομινέας, Κωνσταντίνος Ζέρβας

Πόλεις προς το καλύτερο: Τα μικρά βήματα που θα καθορίσουν τις πόλεις του μέλλοντος

Επί τάπητος τέθηκαν τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές αρχές και ο ιδιωτικός τομέας, ως προς τις πρακτικές ενσωμάτωσης των σύγχρονων τάσεων στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αντώνης Μακρής, Τάσος Ζάχος, Περικλής Γαλανάκης, Νίκος Φλίγκος, Κωστής Σταυρόπουλος.

Η επόμενη μέρα του retail: Πώς η τεχνολογία και η ανθρώπινη επαφή μπορούν να κάνουν μαζί τη διαφορά

Μια δυναμική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 84ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου σκιαγραφήθηκε η επόμενη μέρα του λιανεμπορίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ απευθύνθηκε μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα για τα πρωτογενή, το μετρό Θεσσαλονίκης, την κατάσταση στην αγορά εργασίας και το μεταναστευτικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Ψέμα ότι ο Τσίπρας είχε σχέδιο μείωσης των πρωτογενών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε γιατί εάν ο πρώην πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τους εταίρους για τέτοιο σχέδιο, δεν το έκανε "σημαία" προεκλογικά ούτε το ανέφερε ο Τσακαλώτος.

ΔΕΘ: Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας: Σε πολλά σημεία είχαμε αυταπάτες - Δεν επιχειρήσαμε συνειδητή απάτη όπως ο κ. Μητσοτάκης

Για τον αναπτυξιακό νόμο, τα εθνικά θέματα, την Συμφωνία των Πρεσπών και το μετρό της Θεσσαλονίκης, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στη ΔΕΗ, στην επένδυση του Ελληνικού και προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε εξεταστική για τη Novartis. 

Τσίπρας στο News 24/7: Να μην αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης το άρθρο 32 – Δικαιώθηκα για την επιλογή Παυλόπουλου

Τσίπρας στο News 24/7: Να μην αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης το άρθρο 32 – Δικαιώθηκα για την επιλογή Παυλόπουλου

"Δεν βλέπω τον λόγο να μην ανανεωθεί η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας" υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ερώτηση του News 24/7 και του Βασίλη Σκουρή. Τι είπε για εκλογικό νόμο και διπλές εκλογές.

Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

LIVE Τσίπρας: Σιωπή και αδράνεια από τον κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα

Συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Με τη χθεσινή ομιλία του, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στις παραγωγικές δυνάμεις και τους δημοκρατικούς πολίτες. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Αλ. Τσίπρας στην 84η ΔΕΘ

Ανοιχτό κάλεσμα Τσίπρα για μία προοδευτική Ελλάδα

Το σχέδιό του για την επόμενη μέρα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στη ΔΕΘ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για οικονομία, εργασιακά, συμπεριφορά απέναντι στους θεσμούς και συμφωνία των Πρεσπών. Προσκλητήριο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για έναν ισχυρό δημοκρατικό και προοδευτικό πόλο.

Φωτογραφία: Συντοντιστής: Pedro Fuentes, Chief Security Officer at WiseKey & Representative of the OISTE Foundation - Esteban Giudici, Senior Policy Advisor at Transnational Alliance to Combat Illicit Trade (TRACIT), Geoff Keogh, Economic Officer, U.S. Embassy Athens, Matteo Mattei, External Affairs, Director of Illicit Trade Prevention EU Region at Philip Morris International, Antigoni Papanikolaou, Director of Legal Affairs Microsoft Greece, Nikolaos Serkentzis, Cyber Crime Division of the Hellenic Police

Στην εποχή του κυβερνοχώρου δεν υπάρχει offline: Όσα μάθαμε σε μια ημέρα

Η εξελισσόμενη σχέση του ηλεκτρονικού εγκλήματος με το παράνομο εμπόριο και η αναγκαιότητα για νέες, διαφορετικού τύπου συνεργασίες, στην αντιμετώπισή τους στο επίκεντρο συζήτησης, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Ο Τσίπρας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη "έτσι, χωρίς πρόγραμμα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόταν μόνο στο εσωκομματικό του ακροατήριο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Ο κ. Τσίπρας λέει ‘είμαστε εδώ’. Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού”.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

Το "είμαστε εδώ" του Τσίπρα και το κάλεσμα για αγώνα κατά της συντήρησης

Τους τέσσερις βασικούς άξονες του προοδευτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 84η ΔΕΘ. Απηύθυνε ευρύ προσκλητήριο για έναν ισχυρό δημοκρατικό και προοδευτικό πόλο, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ για οικονομία, εργασιακά και Συμφωνία των Πρεσπών.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της 84ης ΔΕΘ

Τσίπρας για Πρέσπες: Εντυπωσιακή η κυβίστηση της ΝΔ - "Θα τιμήσουν τώρα την κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία"

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο υπερασπίστηκε την αξία της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά πέρασε και στην επίθεση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία και δημαγωγία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της 84ης ΔΕΘ

Τσίπρας για μετρό Θεσσαλονίκης: Από το "και αρχαία και μετρό", περνάμε στο αδιέξοδο "ούτε αρχαία ούτε μετρό"

Σε κατά μέτωπο επίθεση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης προχώρησε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ

LIVE Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε μαζί με το λαό

Το πρώτο στίγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Προοδευτικό πρόγραμμα για μια νέα πλειοψηφία προτείνει από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Προοδευτικό πρόγραμμα για μια νέα πλειοψηφία προτείνει από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

Προσκλητήριο για διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση ότι με την πολιτική που ακολουθεί επιστρέφει στο μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση.

Στιγμιότυπο από την περσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

"Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που δημιουργήσαμε για να διευκολύνει τους φίλους του"

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα θα επιδιώξει να δώσει το “σύγχρονο προοδευτικό αριστερό στίγμα” του κόμματός του, μετά την εκλογική ήττα. Ποιους θα συναντήσει, γιατί θα περάσει στην αντεπίθεση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.

Αλ. Τσίπρας: Σημαντικές δυνατότητες αλλά και δυσκολίες για την ελληνική οικονομία

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιώντας συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς. "Καταφέραμε να φέρουμε μια θετική εικόνα στην οικονομία" είπε μεταξύ άλλων.

Φωτό αρχείου: Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη μεσαία τάξη

"Οι μεσαίες τάξεις δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ" τονίζουν αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου. Συνεχίζονται οι συσκέψεις στην αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

"Tέσσερα χρόνια πίσω": Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Για παρωχημένη αντίληψη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το μέτρο της Θεσσαλονίκης.

H τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: Αρνητικό στίγμα στα εργασιακά από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κατά την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, προανήγγειλε κατάργηση και του νόμου για τη δήλωση των υπερωριών και της δομής των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων .

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά το Συνέδριο θα ανακοινώσει την απόφασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Γιατί θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις κάποιων στελεχών- πρωτίστως του Αντώνη Σαμαρά- όπως επιμένουν οι πληροφορίες. Ανοιχτή, πάντως, η πόρτα που άφησε ο πρωθυπουργός για μια νέα θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου.

Tα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

"Σκληρό ροκ" από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σημείο προς σημείο απάντησε η Κουμουνδούρου με "πυρ ομαδόν" από όλους σχεδόν τους τομεάρχες. Νέες συσκέψεις από σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Μετά τη ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης αφήνει πίσω το 2015, στρέφει το βλέμμα στο 2023

Τα πολιτικά συμπεράσματα της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και οι μάχες του επόμενου τετραμήνου που θα κρίνουν την τετραετία. Γιατί η λύση Παυλόπουλου κρίνεται προτιμότερη από τα σενάρια για Σαμαρά ή Σημίτη.

Εικόνα από γυρίσματα ταινίας

ΕΚΟΜΕ: 58 οπτικοακουστικές παραγωγές με cash rebate από τον Απρίλιο του 2018

Δημιουργούνται περίπου 14.000 θέσεις απασχόλησης και είναι πάνω από 100 οι τοποθεσίες στην Ελλάδα όπου πραγματοποιούνται γυρίσματα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ 25 για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται

"Η φιλοπεριβαλλοντική συγκίνηση του πρωθυπουργού πρέπει να αναγνωσθεί σε συνάρτηση με τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά του για τις Σκουριές, για τη Θράκη, για το Ελληνικό, για τη διευκόλυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων" αναφέρει το κόμμα.

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παρέπεμψε τη μείωση πλεονασμάτων στο αόριστο μέλλον

"Δεν συνάδει με την κατασκευασμένη εικόνα του "τεχνοκράτη" πολιτικού η παραπομπή της κοστολόγησης στο μέλλον. Όπως, βέβαια, δεν παραπέμπει στον φλογερό μακεδονομάχο που γνωρίσαμε η έμπρακτη αναγνώριση της ανάγκης για πιστή τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

"Μπαλάκι" στο ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική - Παράθυρο για Παυλόπουλο από Μητσοτάκη

Με επίκεντρο τον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός όρισε το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης ή και συναινέσεων. Τα μηνύματα στο ΚΙΝΑΛ και το “όχι” σε εξεταστική για το 2015. Το χρονοδιάγραμμα για τα πρωτογενή - κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης- μείωσης ΦΠΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη

Γεροβασίλη: Πολιτική ένδεια η εξαγγελία μεταρρυθμίσεων που ήδη υλοποιούνται

"Το να επαναπροκηρύσσεις το διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων που ματαίωσες ύψους 515 εκατομμυρίων με τα ίδια χαρακτηριστικά, τι μπορεί να σημαίνει;" διερωτάται επίσης η πρώην υπουργό

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ

Μητσοτάκης σε ερώτηση του News 24/7: Θα δω την ταινία του Γαβρά, αλλά είναι μονομερής

"Θα δω την ταινία του Γαβρά, σίγουρα θα έχει κάποιο ενδιαφέρον αν και η εντύπωσή μου είναι πως είναι μονομερής. Συμβουλεύω όποιον τη δει να διαβάζει κι άλλα βιβλία για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του '15" απάντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος: Κορυφώθηκε πάλι το μεταναστευτικό - Η ΕΕ στο πλευρό της Ελλάδας

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ως κομβικό παράγοντα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής που καλείται πλέον με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο.