ΣΥΡΙΖΑ: Το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης – Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει χρόνο

ΣΥΡΙΖΑ: Το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης – Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει χρόνο
ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS

Την αποδοχή της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα τη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια του Πρωθυπουργού "να κερδίσει χρόνο".

Ως μια απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη «να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη “βόμβα”», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το άνοιγμα της Βουλής στις 22 Αυγούστου και όχι άμεσα, κατόπιν αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα, για συζήτηση των αρχηγών επί του ζητήματος των υποκλοπών.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για “υποχρέωση του Πρωθυπουργού” να δεχτεί το παραπάνω αίτημα, “υπό την πίεση των αποκαλύψεων”, κάτι πουαποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη “βόμβα”.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version