Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα. Πρόβα τζενεράλε πριν τις προγραμματικές δηλώσεις

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) PHASMA

Σύσκεψη Αλ. Τσίπρα με οικονομικούς υπουργούς ενόψει προγραμματικών δηλώσεων και Eurogroup. Διαψεύδονται δήθεν διαρροές κύκλων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διαπραγμάτευση

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με τη συμμετοχή των υπουργών Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Εν τω μεταξύ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζουν ότι πληροφορίες που διακινούνται από δήθεν του κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.

ADVERTISING

Όπως έγινε γνωστό, από κυβερνητική πηγή, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη συζήτηση ενόψει της έναρξης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Το κάθε υπουργείο κάνει τον σχεδιασμό του, έχοντας γνώση της κατάστασης και των ταμειακών διαθεσίμων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε, εξάλλου, αποτίμηση των μέχρι τώρα συναντήσεων στο εξωτερικό.

Σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση συζήτησε το σχέδιο που θα παρουσιάσει στους εταίρους, η κυβερνητική πηγή απάντησε ότι «αυτά θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Αναφέρθηκε, πάντως, ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει «μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, σύντομα».

Σε ερώτηση για το έκτακτο Eurogroup, η απάντηση ήταν πως «δεν είναι κάτι που αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Αντιθέτως, το περίμενε». Σε κάθε περίπτωση, όπως ειπώθηκε, οι επαφές θα συνεχιστούν. «Προφανώς υπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση» αναφέρθηκε.

Ενημέρωση για τα ταξίδια του Πρωθυπουργού

Στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο γραφείο του στη Βουλή ενημερώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Ε.Τσακαλώτο για τις επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του Υπ. Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη.

Συζητήθηκαν επίσης οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης  και δόθηκαν κατευθύνσεις από τον Πρωθυπουργό προς του Υπουργούς.

Σχετικά με το «έκτακτο» Eurogroup, ήταν μία εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη από την πλευρά της Κυβέρνησης και απολύτως ευπρόσδεκτη. Εκεί θα παρουσιάσει ο Υπουργός Οικονομικών τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE:

24Media Network