Συστράτευση πολιτικών δυνάμεων για μείωση του χρέους, ζήτησε ο Κουβέλης

Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / T            . , 10 , 2014
Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / T . , 10 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Την εκτίμησή του ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα καταστεί εφικτή και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές, έκανε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Αναλυτικά τι είπε

«Θα έλεγα απευθυνόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, "ας κρατήσουμε τις διαφορές μας, ας κρατήσουμε όλοι μας τις αντιθέσεις που έχουμε, αλλά ας αντιπαρατεθούμε στην ουσία των προβλημάτων. Η χώρα δεν χρειάζεται τεχνητές πολώσεις, που απομακρύνουν την πολιτική από την αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων της».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Παραπολιτικά 90,1 FM), ενόψει της αυριανής του συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 13:00.

«Οι αντιθέσεις και οι διαφορές των κομμάτων είναι δεδομένες, είναι αναγκαίο στοιχείο μάλιστα στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και της λειτουργίας του πολιτεύματος, αλλά από κει και πέρα -το επαναλαμβάνω- ο ελάχιστος κοινός τόπος πρέπει να υπάρξει. Τόσο σήμερα όσο και αύριο», πρόσθεσε και εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στη βάση ενός κοινού ελάχιστου πολιτικού τόπου, να συστρατευτούμε για την αναδιαπραγμάτευση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Άλλωστε, ο χρόνος είναι αρκετά μεγάλος μέχρι την εκλογή ΠτΔ», τόνισε ο κ. Κουβέλης και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το πρόσφατο συνέδριο του κόμματός του αποφάσισε την πολιτική και οργανωτική αυτονομία και αυτοτέλεια.

Τέλος ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα καταστεί εφικτή και η χώρα θα οδεύσει σε εκλογές.

(Πηγή: ΑΠΕ)

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network