Τα “δεξιά μπακ” της ΝΔ στη Βουλή απέναντι σε Σπαρτιάτες, Βελόπουλο, Νίκη 

Διαβάζεται σε 2'
Τα “δεξιά μπακ” της ΝΔ στη Βουλή απέναντι σε Σπαρτιάτες, Βελόπουλο, Νίκη 
"Κατρακύλα" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την τριπλέτα της ακροδεξιάς (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) στο κυβερνητικό σχήμα Eurokinissi

Με το δίδυμο Βορίδη- Πλεύρη, η ΝΔ επιχειρεί να διαχειριστεί ένα Κοινοβούλιο στο οποίο θα έχει αντιπολίτευση και εκ ακρο- δεξιών

Με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης είχε φανεί ξεκάθαρα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη δεξιά “άμυνα” της Νέας Δημοκρατίας.

Το πλέον ενδεικτικό ήταν ο ορισμός του Μάκη Βορίδη ως υπουργού Επικρατείας με πραγματική αρμοδιότητα να δίνει μάχες στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει αντιπολίτευση και εκ ακρο- δεξιών της, από τους Σπαρτιάτες, την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Τον κ. Βορίδη θα συνεπικουρεί μάλιστα ο παλιός του φίλος από το ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος έμεινε εκτός κυβέρνησης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η πολιτική στόχευση με το δίδυμο Βορίδη- Πλεύρη στη Βουλή είναι προφανής. Ενώ ο τρίτος της ομάδας των πρώην ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκίνησε ως υπουργός Εργασίας μία προσπάθεια να δείξει “λαϊκό πρόσωπο” με αφορμή την υπόθεση του beach bar στη Ρόδο.

Οι άλλοι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ θα είναι δύο ακόμη στελέχη που έμειναν εκτός κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο Κώστας Τσιάρας και η Ζωή Ράπτη.

Ενώ καθώς τα μικρά δεξιά κόμματα σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις τους κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ακούγονται τα ονόματα δύο Σαλονικιών και συγκεκριμένα του Σταύρου Καλαφάτη ή του Κώστα Γκιουλέκα.

Σημειωτέον ότι για λόγους συμβολισμού, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α Θεσσαλονίκης, γεγονός που σημαίνει ότι μένει εκτός Βουλής τελικά ο Δημήτρης Βενιέρης, αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η ΝΔ έχει επίσης ήδη ανακοινώσει ότι θα προτείνει την ανανέωση της θητείας του Κώστα Τασούλα ως προέδρου της Βουλής. Αναμένονται όμως αλλαγές όσον αφορά στις θέσεις των αντιπροέδρων, για να υπάρξει … rotation και στη Βουλή. Ειδικότερα ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ως Α αντιπρόεδρου της Βουλής, καθώς και τα ονόματα του Γιώργου Γεωργαντά και Θανάση Μπούρα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα