Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τα Δωδεκάνησα

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από τα Δωδεκάνησα
Στα πλαίσια της περιοδείας του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Χαλκίδα, συναντήθηκε με νέους ελεύθερους επαγγελματίες, Τρίτη 13/12/2018. (EUROKINISSI/ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Σε Σύμη και Ρόδο σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ για να πάρει μέρος στους εορτασμούς για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Μηνύματα προς την Τουρκία για την επιθετικότητα που επιδεικνύει τελευταία θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Δωδεκάνησα, στα οποία θα μεταβεί προκειμένου να πάρει μέρος στους εορτασμούς που θα γίνουν την Τετάρτη στην πόλη της Ρόδου για την επέτειο από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία σήμερα και αύριο σε Σύμη και Ρόδο αντίστοιχα.

Στη ΝΔ παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη και διατηρούν την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει τις προκλήσεις της προς την Ελλάδα. Στο φόντο της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας σε Αιγαίο, Έβρο και Κυπριακή ΑΟΖ ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ύπαρξη εθνικής ομόνοιας στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Παρόλα αυτά στη ΝΔ διατηρούν τους προβληματισμούς τους για τους «ελλειμματικούς χειρισμούς» της κυβέρνησης στο θέμα των δύο στρατιωτικών, με τον Βασίλη Κικίλια, τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ να σημειώνει ότι αυτό που προέχει είναι η επιστροφή τους με ασφάλεια στην πατρίδα εκφράζοντας την ελπίδα να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς κυβέρνησης, ενώ δεν παραβλέπουν να επισημαίνουν ότι τα όσα συμβαίνουν γίνονται στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Συναντήσεις με φορείς του τουρισμού

Κατά την περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει και συναντήσεις με φορείς του τουρισμού που είναι και η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Σήμερα Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σύμη, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς του νησιού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα συναντηθεί με τουριστικούς φορείς του νησιού.

Αύριο Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην πόλη της Ρόδου στις οποίες θα παραστεί, θα επισκεφτεί στη συνέχεια, τον Αρχάγγελο, τη Νέα Μονή της Παναγιάς της Τσαμπίκας και την Αφάντου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα