Τετ α τετ Τσίπρα -Στόλτενμπεργκ

Τετ α τετ Τσίπρα -Στόλτενμπεργκ
Δείπνο εργασίας περέθεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg Eurokinissi

Δείπνο εργασίας είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με τον γγ του ΝΑΤΟ.

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, το δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το δείπνο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε νωρίτερα από τα Σκόπια ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να δεχτεί την πΓΔΜ ως το 30ο μέλος της, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά την ολοκλήρωση των διήμερων επαφών του με την ηγεσία της χώρας στα Σκόπια, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι στις 12 Ιουλίου, το ΝΑΤΟ απηύθυνε πρόσκληση στα Σκόπια, μετά τη συμφωνία που υπεγράφη με την Ελλάδα, για το ζήτημα της ονομασίας. Ο γγ του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν αναλάβει τα Σκόπια σε τομείς όπως το κράτος δικαίου, η ασφάλεια και η άμυνα, ενώ υπογράμμισε τα οφέλη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η ασφάλεια στην περιοχή είναι προς όφελος και των Συμμάχων αλλά και της ίδιας της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα