Τετάρτη και Πέμπτη στη Βουλή οι ‘ουρές’ των προαπαιτούμενων

Τετάρτη και Πέμπτη  στη Βουλή οι ‘ουρές’ των προαπαιτούμενων
Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας: α) στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 22ας Οκτωβρίου 2013 και β) στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και άλλες διατάξεις", την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Οι διορθώσεις που ζητούν οι δανειστές για την εκταμίευση της δόσης. Θα κατατεθούν ως τροπολογίες. Την Παρασκευή αρχίζει η συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου στην αρμόδια επιτροπή

Τα εκκρεμή προαπαιτούμενα ή αλλιώς τις “ουρές” των μέτρων που ζητούν οι δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης θα ψηφίσει την Τετάρτη και την Πέμπτη η Βουλή.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι ρυθμίσεις (αφορούν το ΕΚΑΣ, τα κόκκινα δάνεια κ.α) θα κατατεθούν υπό μορφή τροπολογιών και θα ενσωματωθούν σε νομοθετικές κυρώσεις που συζητούνται στην Ολομέλεια. Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος να συζητηθούν οι ρυθμίσεις.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσης να κατατεθεί στη Βουλή και ο νέος αναπτυξιακός νόμος που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομίας. Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που δεν αποτελεί προαπαιτούμενο, θα αρχίσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί με κανονικές διαδικασίας κάτι που σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί πιθανότητα την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα