Θεοδωράκης από Χανιά: Πρώτη σκέψη στους ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι

Επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα Χανιά, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2019.
Επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα Χανιά, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2019. EUROKINISSI

"Στο τέλος της ημέρας να σκεφτούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση. Υπάρχει μια κλιματική αλλαγή και πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ε.Ε, ώστε αυτά τα φαινόμενα να μην είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενα" τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Προφανώς, η πρώτη σκέψη είναι σήμερα στους ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι, στους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια, στους ανθρώπους που πρέπει να τρέξει η πολιτεία να τους ενισχύσει, καθώς έχασαν τις περιουσίες τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την επίσκεψή του στις περιοχές που επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στα Χανιά.

Επισήμανε ότι «θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για τα μεγάλα δημόσια έργα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα και ελπίζουμε ότι θα γίνουν. Να πιέσουμε, γι' αυτό υπάρχουν κονδύλια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να δεσμευτούν για τα Χανιά, ώστε να αποκαταστήσουμε κάποια μνημεία» και πρόσθεσε: «Εδώ, η γέφυρα, είναι ένα μνημείο της Κρήτης φτιαγμένο από το 1908, από τα παλαιότερα μνημεία μαζί με τη Δημοτική Αγορά. Πρέπει λοιπόν όλα αυτά να ξαναφτιαχτούν από την αρχή. Να ξεχάσουμε μετά από λίγα χρόνια αυτή τη μεγάλη καταστροφή και πρέπει στο τέλος της ημέρας να σκεφτούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση. Δηλαδή, υπάρχει μια κλιματική αλλαγή και πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ε.Ε, ώστε αυτά τα φαινόμενα να μην είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Αποστόλη Βουλγαράκη, ενώ με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη επισκέφθηκαν τους Λάκκους, όπου πολλά σπίτια κατέρρευσαν τις τελευταίες ώρες. Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού Χρήστος Γιακουμάκης, Κωνσταντίνος Πιτσιγαυδάκης, Νίκος Φουρναράκης και Κατερίνα Φαντάκη.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Κλιματική Αλλαγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κρήτη: Ο μεγάλος όγκος νερού και η ραγδαιότητα της βροχής οδήγησαν στη θεομηνία

Βίντεο drone: Εικόνες αποκάλυψης στην Κρήτη μετά τη θεομηνία

Τροπολογία της ΝΔ για την ενίσχυση των πληγέντων σε Χανιά και Ρέθυμνο - Επιφυλάχθηκε η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network