Θεοδωράκης για αναδοχή: Κάποιοι στη ΔΗ.ΣΥ καταψηφίζουν λόγω Εκκλησίας, όχι λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωράκης για αναδοχή: Κάποιοι στη ΔΗ.ΣΥ καταψηφίζουν λόγω Εκκλησίας, όχι λόγω ΣΥΡΙΖΑ
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση σε Κωνσταντινόπουλο και Λοβέρδο που ζητούν να καταψηφιστεί το άρθρο 8 στο πλαίσιο του μετώπου «αντι ΣΥΡΙΖΑ». «Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το σωστό» διεμήνυσε

Ευθείες βολές κατά των βουλευτών της ΔΗ.ΣΥ που προτίθενται να καταψηφίσουν τη διάταξη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια στο πλαίσιο του μετώπου «αντι ΣΥΡΙΖΑ» εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης καταλογίζοντάς τους ότι στην πραγματικότητα φοβούνται τους «μητροπολίτες», τα «καφενεία» και τους «συντηρητικούς κύκλους».

«Αρκετοί από αυτούς που λένε σήμερα “όχι” στην αναδοχή γιατί δεν θέλουν να στηρίξουν την κυβέρνηση λένε ψέματα. Στην πραγματικότητα δειλιάζουν» κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής. 

Κατηγόρησε, μάλιστα, κάποιος βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ ότι «φοβούνται τις αντιδράσεις συντηρητικών κύκλων, τους μητροπολίτες, τα καφενεία καθώς και να συγκρουστούν με προκαταλήψεις». «Για να μην πάρουν θέση για την αναδοχή το αναγάγουν στη μεγάλη πολιτική σύγκρουση» είπε.

Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς

Ο κ. Θεοδωράκης αντέτεινε, μάλιστα, ότι το δόγμα «κανένα “ναι” ποτέ και πουθενά, ακόμη και σε νομοθετήματα που διορθώνουν έστω και λίγο την πραγματικότητα προσβάλλει τη Δημοκρατία». Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε επίσης ότι την ίδια πρακτική ακολούθησαν στο παρελθόν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

«Κάποιοι θεωρούν σωστό να πληρώσουν τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το ίδιο νόμισμα. Μόνο που η χώρα δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς» είπε και υπογράμμισε ότι «Το Ποτάμι έγινε από εμάς που πιστεύουμε ότι πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το σωστό». 

Κάλεσε δε τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αλλά και όσους «είναι και δηλώνουν προοδευτικοί» σε αυτή τη Βουλή «να μην κλείσουν τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική και στα δικαιώματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα