Θεοδωράκης για Βενιζέλο: "Με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι εκπρόσωποι της υποτέλειας"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) G4PHOTOS

Κατηγορηματική άρνηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην πρόταση Βενιζέλου να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έκανε λόγο για προσωπικό υποτέλειας και για τυφλές πολιτικές φιλοδοξίες

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, στην πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε παρουσιάσει την πρότασή του, ως κίνηση καλής θέλησης επιλέγοντας έναν άνθρωπο της Αριστεράς και αντιμνημονιακό.

"Ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη", δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης σημειώνει ακόμα, ότι "στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά. Ένας απʼ αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι".

Ο μεγάλος μας συνθέτης, κάνει λόγο για υποτελείς του μνημονίου και αναρωτιέται πώς μπορούν να τον εμπλέκουν σε πολιτικά παιχνίδια.

"Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;", καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

SHARE:

24Media Network