Θεοδωράκης: Ούτε αριστερίστικα ούτε νεοφιλελεύθερα για τα καταστήματα τις Κυριακές

Start of the summer sales, Athens, July 11, 2016. /    , , 11  2016.
Start of the summer sales, Athens, July 11, 2016. / , , 11 2016. SOOC

Τη μέση λύση προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με το ζήτημα των ανοιχτών καταστημάτων όλες τις Κυριακές βάσει εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ

Ανάρτηση στο Facebook έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κάτι που προβλέπεται από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

"Ας ισορροπήσουμε λοιπόν. Ας δώσουμε το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες και στην Αυτοδιοίκηση (Δήμους και Περιφέρειες) να αποφασίζουν χωρίς ιδεοληπτικά δεσμά. Ούτε αριστερίστικα, ούτε νεοφιλελεύθερα", αναφέρει μεταξύ άλλων, προτείνοντας τη μέση λύση, και σημειώνοντας πως στη Γαλλία το μέτρο ανάγκασε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείσουν.

Αναλυτικά έγραψε:

"Αυτή η συνήθεια να φτάνουμε από το ένα άκρο στο άλλο μοιάζει σαν κατάρα.

Από τη μια έχουμε αυτούς που θέλουν κλειστά τα μαγαζιά ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου. Να θέλει ο τουρίστας να ψωνίσει στην Ερμού στις γιορτές ή στην Νάξο το καλοκαίρι και να του λέμε «κλείσαμε»… Και από την άλλη έχουμε τις «εντολές» για ανοιχτά μαγαζιά ΟΛΕΣ τις Κυριακές. Να βαράνε μύγες οι μαγαζάτορες τον Φεβρουάριο, αλλά τι να κάνουν αφού και το διπλανό πολυκατάστημα άνοιξε…

Ας ισορροπήσουμε λοιπόν. Ας δώσουμε το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες και στην Αυτοδιοίκηση (Δήμους και Περιφέρειες) να αποφασίζουν χωρίς ιδεοληπτικά δεσμά. Ούτε αριστερίστικα, ούτε νεοφιλελεύθερα.

Οι ανοιχτές Κυριακές στη Γαλλία αύξησαν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων 15% αλλά τις πωλήσεις μόλις 0,5%. Αποτέλεσμα: αυξήθηκαν οι τιμές - κλείσανε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν ενισχύθηκε η απασχόληση καθώς όσοι εργάζονταν τις Κυριακές έπαιρναν ένα ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Η ζωή, λοιπόν, και η ζήτηση να καθορίζουν τα ωράρια κι όχι τα ωράρια τη ζωή.

Και το κράτος, ας φροντίσει δίπλα στα ανοιχτά καταστήματα να έχουμε ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Όχι μόνο να μεταφράζουν «εντολές»."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Τι ισχύει για τη λειτουργία των καταστημάτων

SHARE:

24Media Network