Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν εκβιάζεται στο ζήτημα του εκλογικού νόμου

Guy Verhofstadt organize a press conference together with To Potami leader Stavros Theodorakis, EP Budget Committee President Jean Arthuis and MEP Miltos Kyrkos about the reforms in Greece in Brussels on May 25 2016.
Guy Verhofstadt organize a press conference together with To Potami leader Stavros Theodorakis, EP Budget Committee President Jean Arthuis and MEP Miltos Kyrkos about the reforms in Greece in Brussels on May 25 2016. SOOC

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τις συζητήσεις σχετικά με τον εκλογικό νόμο και το μπόνους του πρώτου κόμματος

Η χώρα χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών αλλά με ένα μικρότερο μπόνους που θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα, τόνισε μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του MEGA ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όταν ρωτήθηκε για διαρροές από το Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν βουλευτές του Ποταμιού οι οποίοι θα ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο που θα φέρει ο κ. Τσίπρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι εκβιάζονται μόνο όσοι έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους.

Αναφερόμενος στα όσα συζήτησε την Παρασκευή με τον κ.Τσίπρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, παρουσίασε την άποψη του Ποταμιού, η οποία αποτελεί απόφαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως και του Συνεδρίου, για ένα εκλογικό σύστημα με 3% όριο εισόδου στη Βουλή, ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους δεκαεπτάρηδες, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και μπόνους μιας έδρας για κάθε 2% που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ένα κόμμα που θα πάρει 40% θα λάβει ως μπόνους 20 έδρες».

Για το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων να ψηφίζουν πρόταση του κ.Τσίπρα για απλή αναλογική, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι το Ποτάμι δεν θα συνηγορήσει στη διάλυση της χώρας με τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και δεν αλλάζει άποψη ανεξαρτήτως αν η πρόταση του κ.Τσίπρα του δίνει 2 ή 3 έδρες παραπάνω, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με συνθήματα ενισχυμένης αναλογικής ενώ τώρα η θέση του είναι υπέρ της απλής αναλογικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Ποτάμι, Εκλογικός Νόμος
SHARE: