Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με ελληνικά και τουρκικά F16

An F-16 Flying Falcon, similar to the one in this photo, crashed near Baghdad, Iraq, Nov. 27. (U.S. Air Force photo)
An F-16 Flying Falcon, similar to the one in this photo, crashed near Baghdad, Iraq, Nov. 27. (U.S. Air Force photo) AN F-16 FLYING FALCON, SIMILAR TO THE ONE IN THIS PHOTO, CRASHED NEAR BAGHDAD, IRAQ, NOV. 27. (U.S. AIR FORCE PHOTO)

Νέα τουρκική πρόκληση. Αερομαχία τουρκικών και ελληνικών μαχητικών πάνω από την Μύκονο

Τουρκικά μαχητικά στην περιοχή της Μυκόνου βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η εμπλοκή σε αερομαχία ξεκίνησε από τον χώρο των Ψαρών και είχε να κάνει με καταδίωξη ελληνικού αεροσκάφους της Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, τουρκικά μαχητικά καταδίωξαν αεροσκάφος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, από την περιοχή του εναέριου χώρου των Ψαρών έως την Μύκονο. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωπα με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είχαν πάρει νωρίτερα εντολή εμπλοκής από το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Ακολούθησε αερομαχία και αναχαιτίστηκαν τα τουρκικά F16.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μετέβαινε από την Χίο στα Ψαρά για να επισκεφτεί το φυλάκιο του ελληνικού στρατού που βρίσκεται στο νησί.

Ο Έλληνας αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κάλεσε πάντως στην "κόκκινη" γραμμή τον τούρκο ομόλογό του, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και είπε ότι θα περάσουν τον Τούρκο πιλότο από πειθαρχικό για το παράπτωμά του και ότι πιθανόν να έχασε τον δρόμο.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

SHARE:

24Media Network