Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά το τέλος της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μετά το τέλος της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η επίσκεψη Ομπάμα σηματοδοτεί την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ στο θέμα του χρέους, σημειώνει κυβερνητική πηγή

Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ειδικότερα, κυβερνητική πηγή, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η σημαντικότερη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση, «κάνατε μεταρρυθμίσεις, ώρα να δούμε το χρέος», αντί της προηγούμενης θέσης, «κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει και η ρύθμιση για το χρέος». Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε στο ζήτημα αυτό, καθώς φαίνεται ότι επέσπευσε τις αλλαγές.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά συνάντησε την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα στο προσφυγικό. Ενώ, τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς την αντίστοιχη ελληνική για το θέμα του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 7.30 μετά το απόγευμα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα προχωρήσει εκτάκτως σε ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αποκλειστικό θέμα τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
SHARE:

24Media Network