Ο Βορίδης νομίζει ότι θρησκευτική ουδετερότητα σημαίνει πως θα απαγορευθούν τα Χριστούγεννα

Ο Βορίδης νομίζει ότι θρησκευτική ουδετερότητα σημαίνει πως θα απαγορευθούν τα Χριστούγεννα
Ο Μάκης Βορίδης, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο τηλεοπτικός ισχυρισμός του Μάκη Βορίδη περί της θρησκευτικής ουδετερότητας και της συνέπειας που μπορεί να έχει αυτή τον εορτασμό των Χριστουγέννων προκάλεσε εντύπωση, καθώς σε κανένα θρησκευτικά ουδέτερο κράτος της Ευρώπης δεν εχει απαγορευθεί ο δημόσιος εορτασμός

Εντύπωση, αν μην τι άλλο, προκάλεσαν οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη (στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ) περί της συνταγματικής αναθεώρησης και ειδικότερα την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να “περάσει” τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

“Σ’ αυτήν την περίπτωση” τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (και τομεάρχης Εσωτερικών) “η εικόνα του Χριστού δεν θα υπάρχει ούτε στα σχολεία ούτε στα δικαστήρια” αλλά δεν αρκέστηκε σ’ αυτό.

Ο κ. Βορίδης εν συνεχεία ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα περί θρησκευτικής ουδετερότητας “δεν θα μπορούμε να γιορτάζουμε σε δημόσιους χώρους τα Χριστούγεννα, δεν θα μπορούμε να βάζουμε καν φάτνες”.

Υπερβολικό το δίχως άλλο το συγκεκριμένο επιχείρημα, καθώς φυσικά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε άλλα θρησκευτικά ουδέτερα κράτη όπως πχ η Γερμανία.

Δείτε σε video τις σχετικές δηλώσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα