Τη Δευτέρα η εκλογή προεδρείου της Προανακριτικής για τη Novartis

Τη Δευτέρα η εκλογή προεδρείου της Προανακριτικής για τη Novartis
Discussion at the plenum of the Greek Parliament on the proposal by the Coalition government MP`s to form an investigate committee to look into the Novartis scandal. In Athens, on Feb. 21, 2018 / . , 21 , 2018 Sooc

Αναμένεται να προταθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για Προανακριτική που θα αφορά σε τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες 10 πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο της Novartis.

Η πρώτη συνεδρίαση θα είναι αφιερωμένη στην εκλογή του Προεδρείου της Προανακριτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικρατέστερος για τη θέση του Προέδρου είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι ορίστηκε η συζήτηση της πρότασης που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ (πλην του Μάριου Σαλμά) για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του Π. Κουρουμπλή, του Ανδρ. Ξανθού και του Παύλου Πολάκη. Η πρόταση αφορά την υπόθεση Novartis και την πολιτική στον χώρο του φαρμάκου.

Επίσης, την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η κατάθεση του Παύλου Πολάκη ο οποίος έχει δηλώσει ότι διαθέτει στοιχεία που αφορούν στο σκάνδαλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα