Τι δήλωσε ο Κ. Χρυσόγονος στον 9.84 FM για το ελληνικό

Τι δήλωσε ο Κ. Χρυσόγονος στον 9.84 FM για το ελληνικό

Για κατασκευές αμφιβόλου χρησιμότητας έκανε λόγο σε ραδιοφωνική εκπομπή του 9.54 FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος, δήλωσε σήμερα στην Τρόικα του Αθήνα 9.84 σχετικά με το Ελληνικό:

"Αυτή η σύμβαση κρύβει κάποια κρυμμένα "καρφιά". Έχω την εντύπωση ότι προβλέπονται υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου για κατασκευή έργων μάλλον αμφιβόλου χρησιμότητας κατά τα άλλα, οι οποίες είναι οικονομικώς ιδιαίτερα επαχθείς. Πρέπει να ψάξει κανείς τις λεπτομέρειες της σύμβασης για το Ελληνικό για να δει κατά πόσον ωφελείται ή όχι το ελληνικό δημόσιο.

Τι μπορεί να αποδώσει αυτή η σύμβαση σε θέσεις εργασίας δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω...Η σύμβαση για το Ελληνικό αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμφωνία με τους δανειστές. Τους δημοσιονομικούς στόχους που μας έχουν θέσει πρέπει να τους επιτύχουμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια να καλύψουμε τα χρήματα που χρειάζονται από πουθενά αλλού".

Και πρόσθεσε: "Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι οδυνηρά και έρχονται σε συνέχεια μιας πενταετίας και πλέον επίσης πολύ οδυνηρής λιτότητας". Όσον αφορά στις νέες περικοπές συντάξεων είπε: "Είναι ένα θέμα επιμέρους σταθμίσεων, για τους οποίους η σύμβαση αφήνει το περιθώριο στην Ελλάδα, μιλώντας για δημοσιονομικά ισοδύναμα. Είναι θέμα αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης"

SHARE:

24Media Network